Косопад през лятото

Косопад през лятото
Компактен комплект за спешна помощ - 18см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Компактен комплект за спешна помощ - 18см
23.00 лв.
Виж ››

Съществуват теории на учени, които гласят, че през летния период косата пада много повече, отколкото през останалите дни в годината. Причината според учените се крие в това, че през лятото скалпът се омазнява доста по-бързо заради прекалено високите температури, на които всички сме свидетели.

Това от своя страна позволява полепването на прах върху главите ни, вследствие на което се запушват космените фоликули и по този начин се нарушават естествените им функции.

Косопад

Всъщност тези теории до момента нямат подкрепата на клинични изследвания, но въпреки това факт е, че през лятото косата ни пада, неприятно е, а донякъде и притеснително. В това топло време проблемът може да създаде голямо неудобство, затова предлагаме няколко съвета за грижа към косата, с които можете да си помогнете:

Сешоар

- Ако посещавате обществени басейни, хубаво е да носите шапка за плуване. Хлорът би могъл също да е причина за косопад.

Носене на шапки

- Лято е, топло е, оставете сешоара на една страна. Така или иначе косата изсъхва за кратко време.

- Капелите – задължителни. Специалистите смятат, че това е един от най-сигурните начини да се предпазим от летния косопад. Горещото слънце изсушава косата, а шапката ще ви помогне това да не се случва.

- Знаете, че състоянието на кожата отговаря на вътрешното състояние на организма. По същия начин стоят нещата и с косата – хубаво е в жегите да избягвате тежките и мазни храни, да пиете много течности и най-вече да хапвате плодовете и зеленчуци, характерни за летния сезон.

- След като сте били на плаж и сте намокрили косата си с морска вода, задължително я измийте, когато се приберете. Също като хлора и солта вреди на косъма.

- Използвайте щадящ шампоан - такъв, който е подходящ са всекидневна употреба. Още по-добре би било ако ползвате продукти на билкова основа.

- Обръщайте повече внимание на косата си – правете си маски против косопад, използвайте ампули със същото предназначение. Ако смятате, че проблемът е по-сериозен, потърсете специализирано мнение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати