Да пречистим белия дроб

Бели дробове
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Пречистването на белия дроб включва отхрачващо и противовъзпалително действие. Подобни резултати се постигат най-ефикасно чрез употребата на лечебната ружа, бял оман, подбел, брезови и борови пъпки и много други, приложени чрез подходящата рецепта.

Ако искате да се прочистите от никотина и катрана, задръстили белия ви дроб, то приложете някоя от следните рецепти:

Една супена лъжица борови пъпки се залива с гореща, преварена вода. Оставят се накиснати в термос за около час. Напитката се прецежда и се пие по една-две глътки три пъти на ден или при всеки позив за кашляне.

Бял оман

Смелете корени от бял оман. Поставете ги в 20 г вода и ги оставете да врят в продължение на 10 мин. Сместа се оставя да престои в термос в продължение на 4 часа, след което се прецежда. От нея се приема по една супена лъжица 3-4 пъти на ден преди ядене.

1 супена лъжица листа от живовляк се заливат с чаша гореща преварена вода. Поставят се в термос и се оставят да престоят 2 часа. Прецежда се и се приема по една супена лъжица 4 пъти, на ден преди ядене.

За разбиване на сгъстената слуз в белите дробове и отхрачването ѝ, изключително силен е анасонът. Прилага се в следната рецепта: смесват се равни части анасонови зрънца листа от подбел, част от билката лопен, 2 части от билката слез, 2 части мащерка, 2 части лечебна ружа и 5 части корени от сладник.

Релаксация

Една супена лъжица от тази смес се залива с чаша студена намагнитезирана вода. Оставя се да престои 2 часа. След това се слага да заври и се излива в термос. Пие се по 50 г, 3-4 пъти на ден, като всеки път се затопля.

Друг подходящ метод за прочистване на белите дробове е ароматотерапията.

Вдишването на ароматни билки, като евкалипт, лечебен исон и мащерка помага изключително добре за почистването на дробовете от слуз. Смеси от лавандула, живениче, лопен, пчелник, медуница действат по същия начин.

Доказано е, че дихателните кризи се задълбочават при наличието на стрес. Поради това той трябва да се избягва. Подходящ метод е дълбокото йогийско дишане.

То може моментално да замени стягането в гърдите със спокойно усещане. Релаксация може да се прилага и чрез биологична обратна връзка, медитация и самохипноза.

Виж повече

Рейтинг

5 18
4 6
3 9
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Allie
Allie
24.09.2013 18:46
Нито ружа, нито оман ще помогнат, ако пушите! СПРЕТЕ ГНУСНИТЕ ЦИГАРИ!!!
36
9
ThankYouForSmoking
ThankYouForSmoking
26.12.2014 22:50
Пушенето е полезно за здравето ако пушете до 5 цигари дневно. Проверете последните научни отрикрития.
9
7