Натурални средства при подагра

Череши

Подаграта е форма на артрит. Представлява нарушена обмяна на пикочната киселина в организма, получен в резултат на излишък на пикочна киселина в тъкани и кръвта. Наблюдава се натрупване на кристали на пикочната киселина в ставите.

Подобно натрупване се дължи на хиперурицемията. Обикновено се срещат проблеми с отстраняването на натрупаната пикочна киселина от организма.

Подаграта е изключително болезнена болест. В повечето случаи засяга само една става и най-вече палеца на крака. Натрупаните кристали в ставата причиняват изключителна болка, а възпалението на тъканите около ставата я засилват.

За да намалите болката и за да се отървете от проблема, можете да опитате някои от хомеоптатичните средства, известни за лечението ѝ.

Подагра

За да намалите болката, поставете парченца лед за 10-15 мин. върху болното място. Въпреки че в началото е неприятно, ледът облекчава възпалението.

За облекчаване на болката и премахване на токсините, изключително подходяща е английска сол. Краката се накисват в леген с топла вода и разтворена английска сол за 15-20 мин. Магнезият в състава й премахва токсините и подобрява кръвообращението, като незабавно облекчава болката и намалява стреса.

Отново за облекчаване на болките и възпалението си направете чай от корените на целина (1-2 супени лъжици) в 250 мл вода. От него се пият 2-3 чаши дневно. В допълнение може да се направи и очистваща зеленчукова супа от корените на целина.

Намаляващо възпалението действат и зелените чушки, и листни зеленчуци. Те имат високо съдържание на витамин C и биофлавоноиди.

Целина

Ако ли болестта ви е посетила през сезона на ягодите и черешите, то това е много добре. Консумирайте колкото се може повече от тях - те помагат за неутрализиране на пикочната киселина.

Смята се, че премахването на фруктозата под всякакви форми – плодове, захар, сладки и шоколад, решава проблема с подаграта, за около 2-3 седмици. За да се постигне максимален резултат, то диетата трябва да продължава 20-30 дни.

Полезен при подагра е брезовият сок. От него се пое три пъти на ден по една чаша, както и чай от боровинкови листа, който се разрежда с вода.

Добре е върху болното място да се правят компреси от репей, подбел, кашица от хрян или ряпа. Бани с отвара от орехови листа - 250 г листа на един литър гореща вода, също действат благоприятно.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 4
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати