Цветът на очите издава болестите ни

Ирисодиагностика

Очите са прозорците на нашето тяло. Ирисодиагностиката е не напълно призната от официалната медицина, но този метод днес намира все повече привърженици.

Той се базира на тясната връзка между окото и тялото, като според него всеки орган има свой огледален образ в ириса и той е специфичен за всеки от нас. Оцветеното кръгче около зеницата носи генетичните следи и знае слабите точки на организма.

Специфичният анализ на тези следи - цвят, релеф, малките точици и петънца, могат да подскажат на специалиста кой орган е болен. Често чрез този метод в окото може да се види проектирана болест, която ще се развие след години. Но дали и кога ще се случи това – то това още не може да се определя с точност.

Иридология

Наскоро учени от университета в Колорадо стигнаха до ново медицинско откритие - цветът на очите има пряка връзка с риска от развитие на рак на кожата и витилиго. Те са установили няколко константи.

Синеоките хора например са много по-малко предразположени към витилиго, при което пигментът, придаващ цвета на кожата и косата, постепенно изчезва. Хората с кафяви очи пък значително по-рядко заболяват от кожен рак.

Генетично ракът на кожата и витилигото са коренно противоположни като процеси на възникване. Поради това индивидите, страдащи от витилиго, изключително трудно биха се разболели от кожен рак и обратното.

очи

Витилигото е автоимунно заболяване. При него организмът атакува здравите пигментни клетки на кожата, а заедно с тях и първоначално появилите се ракови кожни клетки.

В проведеното проучване участие са взели 3000 души. Мъжете и жените сини и сиви очи развивали два пъти по-рядко витилиго от тези с тъмен цвят на очите.

В САЩ например средно един на сто души страда от витилиго. Ракът на кожата от друга страна е най-разпространен сред хората с руса и червеникава коса, сини или зелени очи.

Ирисодиагностиката е ценен метод, който тепърва се развива. При него не се гледа на организма на порции и на парче - само сърце, само черен дроб или черва, а дава цялостна, пълна картина на състоянието на организма.

Поради това в най-скоро време методите му трябва да се признаят официално от традиционната медицина.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати