Подут пръст на ръката

Пръсти на ръцете

Подутите пръсти на ръцете и на краката могат да бъдат причинени от много видове травми, както разбира се причинители могат да бъдат и по-сериозни здравословни проблеми. Възможно е да сте се ударили някъде, има вероятност също да сте пресрещнали пръста и вследствие на това той да се подува и да боли. Често се случва от невнимание или бързане да се контузим на чекмедже например.

Разбира се подут пръст на някой от крайниците може да говори и за по-сериозно състояние. Ако имате някакви притеснения, обърнете се към лекар. Подутите пръсти на ръцете могат да причинени и прекомерно количество сол в организма. Прекратете или драстично намалете приема на солени продукти в следващите няколко дни, пийте и повечко вода. Ако проблемът е в солта, пръстите ви ще приемат естествените си размери до ден - два.

Възможно е също подути пръсти на ръцете да говорят за понижени функции на щитовидната жлеза, следователно по-малко производство на хормоните, които регулират метаболизма, от което се появява и натрупване на маса и задържане на вода.

Всъщност пръстите ви могат да се подуят и заради недостатъчна физическа активност, твърде заседнал начин на живот, вследствие на което се появяват и проблеми с шийните прешлени. Принудителната поза на гръбначния стълб също може да бъде първопричина за подобно състояние.

Ръце

Понякога подутите пръсти на ръцете подсказват и за ревматични заболявания, проблеми с бъбреците, склеродермия, сърповидно-клетъчна анемия. Възможно е да става въпрос и за някакъв вид алергия.

При дамите подутината на пръстите може да се дължи и на предменструален синдром. Проблемът на пръв поглед изглежда доста незначителен, но ако не успявате да отхвърлите нито една от възможните причини, най-добре посетете специалист.

В случай че не сте се ударили, травмирали или пресрещнали пръста, и забелязвате, че не количеството сол е проблемът, не чакайте нещата да се усложнят. Ще ви назначат изследвания, които ще докажат каква е причината и ще започнете адекватно лечение на проблема.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати