Тромбозата се обостря в жегата

Тромбоза

Тромбозата представлява патологично пожизнено съсирване на кръвта в кръвоносните съдове. Възниква и протича в строго определена последователност. Започва с увреждане на съдовата стена, следват промени в кръвния ток - завихряне или стаза, и накрая настъпват промени в състава и свойствата на кръвта.

В летните жеги е съвсем нормално да възникнат проблеми и оплаквания именно свързани със сърцето. Когато се потим, ние губим много течност чрез нея, както и някои важни за нормалната работа на организма минерални соли.

Дефицитът на магнезий например, води до симптоми като спазъм или прескачане на сърцето. А е доказано, че за нормалното функциониране на клетката са необходими 12 основни минерални соли.

Има хора, които не пият вода, тъй като не изпитват жажда. Това обаче не е съвсем така. Истинската причина за проблема е липсата на определени соли, а не защото някои хора се справят и с по-малко вода. Те са различни при всеки човек.

Когато се добави правилната сол, жаждата автоматично се появява. От това следва, че човекът има нужда не само от вода, но и от определена сол. Тя е без вкус, но е необходима за нормалното функциониране на организма.

Всички соли са важни за имунитета. Липсата на калиум хлоратум (номер 4) може да провокира възпаления, които водят до тромбоза. Състоянието може да бъде овладяно с даването на тази сол. За вече страдащите от тромбоза, летните жеги и липсата на солта обострят състоянието.

Изисква се незабавен прием, почивка на хладно и много вода. Калиум хлоратум, ферум фосфорикум (3) и калиум фосфорикум (5) в комбинация са соли, даващи много добър ефект и при остри възпаления.

С помощта на тези соли едва едно от 10 деца стига до антибиотик. Важно е да не се допуска дехидратация. Освен до спазми и прескачане на сърцето, подобна липса на магнезий води и до спад на имунитета.

За да разберем дали се нуждаем от определена сол, е добре да се направи клинична картина. Започва се с една сол, а после се добавят и други, след месец-два. По този начин по-ясно се разбира къде е дефицитът.

Жегата обаче е най-силното натоварване на организма, удрящо директно по слабото място на пациента. Пийте вода непрекъснато и не се излагайте прекалено много време на слънце, защото застрашавате здравето си.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати