ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Акупунктурата - кога помага и кога не?

Акупунктурата - кога помага и кога не?

Акупунктура
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
60.00 лв.
Виж ››

Акупунктурата е алтернативен метод на лечение, към който хората предпочитат да се обръщат все по-често. Тя лекува не само неприятните симптоми на даден проблем, а и заболяването. Макар че се смята, че при акупунктурата няма странични действия, специалистите предупреждават, че това не е панацея.

Безспорно има много здравословни състояния, при които този метод може съвсем успешно да помогне.

Според Световната здравна организация иглотерапията може да излекува успешно повече от 60 болестни състояния и то ако се използва като основен метод на лечение. Освен това може да излекува още близо 140 здравословни проблема, ако се използва като допълнителен метод на лечение.

Акупунктурата - кога помага и кога не?

Мигрена, например, е едно от състоянията, които акупунктурата може да облекчи без проблем. Специалисти твърдят, че около 90 % от хората с подобен проблем усещат облекчение след иглотерапията.

Акупунктурата се използва често за лечение на язва и гастрит, менструални проблеми, алергии и неврози, проблеми на опорно-двигателния апарат. Освен всичко останало иглотерапията подобрява имунитета.

Усложнение при иглотерапия може да се появи вследствие на използването на иглите – възможно е човек да бъде заразен с различни инфекции. Но проблем може да има, единствено ако човекът, който ви прилага лечението, не е достатъчно компетентен, твърдят специалистите. Ако хигиената не е на достатъчно високо ниво, използването на игли определено е опасно.

Иглотерапия

Разбира се, нищо няма нито едно лечение, което да има само положителни ефекти – могат да се наблюдават странични ефекти като посиняване на кожата на мястото, където е била иглата, среща се макар и рядко кървене.

Съществуват и заболявания, при които иглотерапията не може да помогне, но те са много по-малко отколкото тези, които се влияят от терапията с игли.

Това са онкологичните болести, инфаркт, също и някои много редки заболявания. Специалистите напомнят – този метод не гарантира 100 % излекуване на всяка болежка, но поне е още един вариант, към който можем да се обърнем, когато друг вид лечение не успява да ни повлияе.

Ако специалистът, към когото сте се обърнали, е опитен и внимателен, опасностите са сведени до минимум, а положителният ефект е незаменим.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати