ezine.bg»Статии»Здраве»Симптоми»Свиване на стомаха

Свиване на стомаха

Стомашни проблеми

Свиването на стомаха не трябва да се пренебрегва, защото то може да е симптом на сериозни проблеми, които могат да предизвикат усложнения.

Когато усещате, че ви свива стомахът и усещате силна болка, е добре да потърсите мнение на специалист. Когато ви свие стомахът, това може да е болка в някой от органите, които се опитват да сигнализират, че нещо не е наред.

Елементарна причина за свиване на стомаха е някакъв стомашен проблем, понякога свързан със стомашно разстройство. Обикновено малко преди да се прояви това, се усеща свиване в стомаха.

За да се опитате да разберете какво точно става с вашия организъм, притиснете леко длан към стомаха си и започнете внимателно да натискате.

Стомах

Отбележете на кое място ви боли най-много. Най-добре е подобно проучване с пръсти да се прави, когато сте легнали по гръб и сте се отпуснали.

Важно е да разберете каква точно е болката, когато ви присвие стомахът – тъпа, продължителна, остра, стягаща.

Понякога свиването на стомаха може да се появи след преохлаждане. Друга честа причина за свиването на стомаха е стрес – след бурен скандал например е нормално да ви присвие стомахът и болката да става все по-силна.

Стомахът може да ви свие и заради консумация на прекалено кисели или прекалено пикантни храни, както и при изпиването на много силно кафе.

Свиването на стомаха може да е симптом на гастрит, затова е добре да не се опитвате да се самолекувате. Свиване на стомаха може да възникне и след консумация на твърде мазни храни, както и ако дълго време сте се возили в транспортно средство. Но това също така може да е и симптом на проблеми с жлъчката.

Свиване в стомаха

Ако свиването на стомаха е съпроводено от неприятен вкус в устата и усещате устните си сухи, гади ви се и повръщате, това може да е проблем, свързан с панкреаса и незабавно трябва да потърсите лекарска помощ.

Свиването на стомаха може да е причинено и от колики, които могат да настъпят след пиене на силно кафе, консумация на шоколад, както и след консумация на продукти, богати на целулоза. В този случай свиването е придружено от общо прималяване и усещане за студ.

Свиването на стомаха може също така да е и сигнал за проблеми с апандисита и е добре да посетите специалист. Ако болките са прекалено силни, не отлагайте, а веднага извикайте линейка, защото понякога всяка минута е важна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати