ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Мазила против мазоли

Мазила против мазоли

Премахване на мазоли

Сандалите скоро ще останат в миналото и пак ще се обърнем към затворените обувки. Хубаво е да внимавате какви обувки си купувате, защото понякога можете да си създадете проблем заради тях.

В името на красотата много жени се примиряват с това, че някаква обувка им стиска и поради тази причина те често страдат от проблеми, най-вече от мазоли.

Предлагаме ви няколко рецепти от народната медицина за премахване на мазолите, но имайте предвид, че те са доста упорити. Освен това дори да премахнете мазолите, трябва да смените неудобните си обувки – иначе лечението си е абсолютно безсмислено. Ето ги и предложенията:

1. Необходимо ви е парче прополис, което да е с големината на мазола, за който ще го използвате. Освен него, нужна ви е и мазнина. Не е необходимо да правите мехлем, достатъчно е да се оформи питка, която да наложите на мазола.

Мазоли

2. Мехлем можете да си направите от вазелин, както и 10 % салицилова киселина, 10 % млечна киселина. От продуктите направете мехлем и приберете в подходяща кутия. Сложете краката си в гореща вода и постойте така поне половин час. След това намажете местата с мазоли с мехлема – внимавайте, когато нанасяте и слагайте само върху мазолите. Правете процедурите няколко дена – ще забележите, че мазола се е размекнал и лесно може да се отстрани.

3. За следващата рецепта са ви нужни арпаджик, винен оцет и празно бурканче. Счуквате арпаджика и го слагате в бурканчето, след което добавяте винен оцет. С тази смес налагате вечер мазолите.

Невен

4. Следващото предложение за лечение на мазоли ще приготвите с помощта на билката невен. Прави се лесно – необходимо е да залеете 2 с.л цвят от невен с 1 ч.ч гореща вода. След като стане на кашичка, сложете върху парченце плат и прилепете върху мазола. След това трябва да завържете с вълнено плат компреса.

5. Направете си каша от пчелен мед и чесън – него счукайте. Следва да наложите мястото и да залепите с лепенка. Правете всяка вечер след баня, докато мазолът изчезне. Миризмата на чесън ще се измие сутринта след сутрешния душ.

Рейтинг

5 3
4 7
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати