ezine.bg»Статии»Здраве»Лечение и Процедури»Ще лекуват алкохолизъм с ЛСД

Ще лекуват алкохолизъм с ЛСД

Алкохол

Норвежкият учен Паал-Оерян Йохансен от Норвежкия технологичен университет в Тронхейм смята, че диетиламид на лизергиновата киселина, наричан ЛСД може да се окаже най-ефективното средство за борбата с алкохолизма.

ЛСД е халюциногенно вещество, което е използвано от много психиатрични клиники. Психиатрите използват ЛСД като инструмент за изучаване на човешкото поведение.

ЛСД е смятан за субстанция с голям потенциал, която може да ускори разбирането за редица психични проблеми - шизофрения, лечението на психически разстройства и стресови състояния, на алкохолизъм и други пристрастявания.

ЛСД

След Втората световна война ЛСД е използвано при много медицински изследвания, но след това продуктът е бил поставен в категорията – психотропни вещества.

Преди време норвежкият учен анализирал заедно със съпругата си американски изследвания относно последиците, които предизвиква продуктът.

Въз основа на тези наблюдения ученият твърди, че малки дози от ЛСД могат да намалят зависимостта от алкохол, а след време дори могат напълно да спрат вредния навик.

Лечението на норвежкия изследовател препоръчва ЛСД в комбинация с други методи на лечение на информирани пациенти, които да осъзнаят, че нямат нужда от алкохолни напитки. Това ще е много по-ефективно лечение от обикновеното лечение на алкохолизма.

Алкохолизъм

Според учения халюциногенните лекарства не са токсични, нито пристрастяващи. Но и това лечение има своите предимства и недостатъци и крие своите рискове. ЛСД може да причини мъчителна тревога и объркване на пациента по време на лечението.

В рамките на проучването си Йохансен установил, че ЛСД не увеличава рисковете от развитие на психични проблеми. Напротив - консумацията на това вещество може да намали риска от развитие на психично заболяване.

Алкохолизмът е една от най-разпространените причини за смъртност в западния свят и норвежкият учен е решен да открие ефективно лечение срещу този порок.

Йохансен все още чака одобрението на норвежките власти, за да стартира медицинско проучване на тази тема.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати