ezine.bg»Статии»Здраве»Лечение и Процедури»Пречистване след химиотерапия

Пречистване след химиотерапия

Плодови сокове

Червата, черният дроб и бъбреците са всички участници, които изпращат далеч токсините, натрупани от околната среда, стреса и храната, която ядем. Отпадъчните продукти, които остават в организма, може да се натрупат и да причинят проблеми.

Ако сте били подложени на лечение чрез химиотерапия или радиация обаче, най-вероятно вашият организъм е претоварен с отпадъчни продукти. Натрупаните токсини могат да причинят умора, стомашно подуване, главоболие, мускулни болки, слаба памет, а и също така да потиснат имунната система, дори да предизвикат и лош дъх.

Химиотерапията е доста агресивна и препълва тялото с токсини, а радиация може да увреди здравите клетки и да предизвика токсично натрупване, дори и унищожените ракови клетки стават токсини, тъй като те изсъхват и умират. Онкологично болните пациенти се нуждаят от допълнителна детоксикация, за да се отстрани токсичният товар, който идва от "смъртта" на раковите клетки.

Спорт

Детоксикационни бани: Дори и вашата баба може да ви разкаже за ползите от солите за вана. Горещата вода разтваря порите, което позволява потта да отстрани токсините, а също и увеличава усвояването на хранителни вещества, като магнезий и сулфат, които се съдържат в солите, а те от своя страна спомагат за генериране на ензими, които почистват тялото. Добавяйки джинджифил към баните си ще отворите порите на кожата и ще облекчите болката. Содата за хляб помага за неутрализиране на последиците от радиацията, а оцетът помага за успокояване на ставите и тендинита.

Прясно изцедени сокове: Според специалистите прясно изцедените сокове може да ви помогнат да се излекувате и да се отървете от токсините. Плодовите и зеленчукови сокове са прочистване, енергетици, строители и регенератори на човешкия организъм. Опитайте комбинация от зеле, спанак, моркови, краставици и малко джинджифил и магданоз.

Чай от глухарче

Упражненията: Те ускоряват ударите на сърцето, като засилват циркулацията на кръвта, движеща токсините в тялото. Те също така насърчават изпотяването, което намалява токсините и засилват жаждата, така че да се пие повече вода.

Фибрите: Те оставят храносмилателния тракт чист и ускоряват изхвърлянето на токсините, което означава, че отпадъчните продукти остават в тялото ви за по-кратък период от време. Яжте повече плодове, зеленчуци и цяло зърно.

Глухарче: Много билки са известни с ефекта си за стимулиране на детоксикацията в организма. Глухарчето е една от тях, използвана в традиционната китайска медицина като мощен тоник за черния дроб. Пийте ежедневно чаша чай от глухарче. Други храни, които поддържат функцията на черния дроб, са лимоните, ябълките, цвеклото и морковите.

Контрастен душ

Контрастен душ: Вземете душ с топла вода за 1-2 минути, след това спрете топлата вода и останете под студената вода в продължение на 10-20 секунди. Следвайте тази тактика, 1-2 минути гореща вода, след това още 10-20 секунди студена вода. Повторете няколко пъти, завършвайки със студена вода.

Вода: Страничните ефекти на химио-лечението може да доведат до тежка и хронична дехидратация и за това замърсителите във водата може да представлява опасност за вашата отслабена имунна система. Ето защо се препоръчва всички химиопациенти да пият пречистена вода. Пиенето на големи количества вода е много важно. Хидратацията може да спомогне за намаляване на умората и запека, причинени от химиотерапията, а също така предпазва и бъбреците от токсичното натрупване на отпадъци, причинено от рака и химикалите.

Вода

За съжаление процесът на химиотерапия може действително да накара тялото ви да изгуби повече вода и се дехидратира. Повечето странични ефекти на химиотерапията, включват потене, повръщане, диария и загуба на апетит, а те всички ще доведат до дехидратация. За пациенти с рак дехидратацията може да причини сериозни дългосрочни увреждания на тялото и органите и трябва да се избегне на всяка цена. Ако здрав човек трябва да пие осем чаши вода на ден, пациентите след химиотерапия трябва да пият поне 10-12 чаши.

Рейтинг

5 3
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
01.09.2018 11:26
Аз съм Стефка.
Използвам Маоло още от началото, когато изведнъж след втората химиотерапия ми паднаха тромбоцитите до 87 и след това хемоглобина до 96. Мислеха от Св. Марина да ми правят кръвопреливане и тромбоцитна маса. Но един доктор ми препоръча, докато чакам кръвопреливането, да започна Маоло в ударна доза 3 пъти по 2 капсули. Започнах. 10 дена. Докато изпишат кръвта, събота неделя, докато аз намеря кръводарители минаха 10 дни. Направихме контрола на кръвта и се оказа , че с максималната дозировка от 6 капсули дневно за 10 дни тромбоцитите се качили до 102, а хемоглобина на 103. Вече бяха осигурили кръвта, но аз като видях тези резултати, се отказах тогава и продължих с Маоло още 10 дни по 6 капсули. След още 10 дни тромбоцитите се качиха на 118, а хемоглобина на 108.
Така отменихме кръвопреливането и продължих химиотерапиите си до края - още 6 бр.. Нямах проблеми повече, но Маоло-то не го спирах и дозировката я съобразявах с междинните резултати на кръвта на 10 -ия ден между двете вливания, които при мен бяха на 21 дена, съгласно инструкциите.
Стефка.
0
0
Анонимен
Анонимен
11.08.2018 09:19
На третата химиотерапия левкоцитите изведнъж ми се сринаха от 4.8 на 2.4 и ме върнаха, като ми дадоха да пия хапчета с кортикостероиди. За една седмица се вдигнаха само до 2.8 и искаха да ми правят едни химически инжекцици с растежни фактори за да ги вдигнат. Но като прочетох какви страничните явления ще ми се случат с тях, с ужасни болки по костите и др., се бях отчаяла, защото не исках да добавят в организма ми още химически продукти – не ми стигат тези от химиотерапията.
За късмет една болна на вливките ми каза за МАОЛО. Спечели ме с това, че бил 100% на растителна основа и без странични ефекти. С МАОЛО тя изкарала всички вливания бе проблеми не само на левкоцитите, но била добре и с хемоглобина и тромбоцитите. Забравих да кажа, че освен левкоцитите ми бяха паднали малко под нормата и неутрофилите. Попитах лекар от химиотерапията в ИСУЛ за МАОЛО и той каза, че го познава и може да го вземам. И си зададох въпроса – защо не ми го каза преди това, като го знае, а ме остави да се мъча с тези кортикостероиди и с тревогата, какво ще ми се случи ?!
Започнах да го вземам 10 дена в максималната доза 3х 2 капсули или 6 капсули на ден., както е написано в листовката. Както казва и Вера Бонева тук, в интернет разбрах, че от фирмата, която го разпространява, се дават консултации по телефона за дозировката на МАОЛО от лекар, като си кажеш последните и предпоследните резултати от кръвта. С помощта на този лекар – звънях му на всеки 10 дена, защото между всеки две вливания, които бяха на 21 дена, му се обаждах и регулирахме дозировката, в зависимост от последните резултати на кръвта. Постепенно започнахме да намаляваме дозировката и стигнах до редуване - един ден 3 капсули и на следващия ден 4 капсули. Така изкарах и шесте химиотерапии с много добри левкоцити и неутрофили, но също така и хемоглобин и тромбоцити.
Като ходих сега на ПЕТ – скенера, се засякох с една жена в Александровска , която ме предупреди, че се разпространявало фалшиво МАОЛО, с изписан на опаковката същия състав като неговия, но под някакво друго име, започва със Сангви....Излъгала се и го купила заради малко по-ниската цена, но никакъв ефект. Пропуснала една химиотерапия заради това, че се подлъгала и я върнали , защото и паднали хемоглобина и левкоцитите. Отново започнала да взема оригиналния МАОЛО и всички показатели се възстановили.
Жана
0
0