Закусвайте обилно, ако искате да забременеете

закуска

Всякакви процедури съществуват в името на това да заченеш момченце или момиченце, но специалисти откриха и нещо ново и доста странно – ако искате женска рожба, накарайте мъжката си половинка да хапва повече моркови.

В случай, че за вас какъв е полът на бебето изобщо не е от значение, а е важно просто да забременеете и да износите плода нормално до края, специалисти имат решение и за това.

Ако искате да забременеете, трябва да си похапвате по-обилно сутрин за закуска, отколкото вечер. Това се отнася с пълна сила особено за дами, които имат поликистозни яйчници – подобен режим щял да им помогне по-лесно да забременеят.

Закусване

Според резултатите от ново проучване, ако приемаме повече калории сутрин с първото хранене, това ще помогне за регулирането на инсулин, тестостерон и други хормони.

Това от своя страна може значително да подобри шансът да заченем. Оказва се също, че обилното похапване на вечеря запазва нивата на тестостерон у жените. Ако обаче се наблегне на закуската повече, отколкото на вечерята, нивата на мъжкия полов хормон ще се намалят на половина. Плодовитостта на дамите се увеличава, тъй като пълноценната и хубава закуска влияе много положително на овулацията.

Какво е синдром на поликистозните яйчници? Това е заболяване, което засяга около 6 до 10 жени на всеки 100 в периода, подходящ за зачеване. Такива жени изпитват по-голямо затруднение да забременеят.

Бременни

Синдромът успява да създаде резистентност към инсулина, заради което от своя страна се увеличават нивата на мъжките полови хормони – андрогени.

Този синдром може да предизвика нарушения в менструалния цикъл на жената, загуба на окосмяване по главата и в същото време повишено окосмяване на други места от тялото. При около 70 на сто от жените, които страдат от това заболяване, се наблюдават менструални нарушения.

Обикновено цикълът е нерегулярен. Не на последно място може да доведе до диабет или образуването на акне. Все още не е известна точната причина за появата на този синдром.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати