Невидимите отрови около нас

Почистващи препарати

Всеки сам отговаря за своето здраве. Но как да се предпазим от невидимите отрови, които ни заобикалят. Вижте кои са те.

Плесен – Голям процент от хората не намират за вредно да ядат мухлясал хляб например. Това обаче е изключително опасно, тъй като единствената „благородна плесен”, каквато е пеницилина, се развива при много специфични условия и е голяма рядкост. По храните се развиват стотици видове плесен, повечето много вредни за човешкия организъм. Консумирането им носи големи рискове, тъй като повечето плесени, попадайки в организма, произвеждат токсини и постепенно разболяват и интоксицират. Има и видове, които са силно отровни и образуват токсични и канцерогенни вещества.

Мухъл

Озон – Този газ се среща в горната част на атмосферата и в приземния въздушен слой. Високо разположеният озонов слой има защитни функции, докато в приземния слой, той може да има неблагоприятно въздействие. Озонът прониква чрез дихателната система и оказва токсично въздействие. Ефектът върху здравето се изразява във възпаление на респираторните органи, намаление на функционалността на белия дроб, съпроводени с ускорено дишане. Засяга имунната система и намалява устойчивостта към респираторни заболявания.

Почистващи препарати - Силните препарати, които използваме при почистването на дома си, ни разболяват бавно, но сигурно. Те се смятат за една от най-силните отрови, оказващи влияние върху човешкото здраве. Ежедневната им употреба води до натрупване на токсини в организма, които докарват неприятни и понякога смъртоносни болести.

Фаст фууд

Често предизвиквани реакции, дължащи се на тяхната употреба, са алергии, тежки дихателни проблеми и астма. Най – сигурният метод да избегнем отровите и да запазим здравето е захвърлянето на изкуствените химически препарати. За почистване спокойно могат да се използват оцет, сода, лимонов сок и вода.

Бързо хранене – Последствията от този начин на хранене будят общественото недоволство отдавна. Днес, притиснати от него, тези вериги магазини включват в менюто си различни здравословни менюта. Въпреки това енергийните бомби все още са на дневен ред и унищожават здравето на консуматорите им. Най-честите последици от редовната консумация на продукти от фаст фууд са затлъстяване и сърдечни атаки.

Захар - Захарта, колкото сладка и вкусна да е тя, е една от най-големите отрови в нашето ежедневие. Употребата и води до рязко спадане на глюкозата в кръвта, увеличаване риска от затлъстяване, диабет и сърдечно-съдови заболявания, влияе негативно на имунната система и т.н.т.

Захар

Химически вещества – Тези субстанции изключително щедро се използват като добавки към храната, която предлагат на пазара. Това са изкуствените подсладители, изкуствените ароматизатори и изкуствените оцветители. Те са чиста проба отрова, която ние предоставяне на организма си.

Електронен смог – Хилядите електронни приспособления, които използваме ежедневно, образуват определено електромагнитно поле. Смята се, че около 30 % от болестите в нашето ежедневие се причиняват именно от това електромагнитно замърсяване. Трябва да се има предвид, че в тази група освен компютри и мобилните телефони влизат и микровълновата печка, телевизорът, хладилникът и др.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати