Невидимите отрови около нас

Почистващи препарати
Сгъваема UV дезинфекционна лампа-23%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Сгъваема UV дезинфекционна лампа
60.00 лв.
46.20 лв.
Виж ››

Всеки сам отговаря за своето здраве. Но как да се предпазим от невидимите отрови, които ни заобикалят. Вижте кои са те.

Плесен – Голям процент от хората не намират за вредно да ядат мухлясал хляб например. Това обаче е изключително опасно, тъй като единствената „благородна плесен”, каквато е пеницилина, се развива при много специфични условия и е голяма рядкост. По храните се развиват стотици видове плесен, повечето много вредни за човешкия организъм. Консумирането им носи големи рискове, тъй като повечето плесени, попадайки в организма, произвеждат токсини и постепенно разболяват и интоксицират. Има и видове, които са силно отровни и образуват токсични и канцерогенни вещества.

Мухъл

Озон – Този газ се среща в горната част на атмосферата и в приземния въздушен слой. Високо разположеният озонов слой има защитни функции, докато в приземния слой, той може да има неблагоприятно въздействие. Озонът прониква чрез дихателната система и оказва токсично въздействие. Ефектът върху здравето се изразява във възпаление на респираторните органи, намаление на функционалността на белия дроб, съпроводени с ускорено дишане. Засяга имунната система и намалява устойчивостта към респираторни заболявания.

Почистващи препарати - Силните препарати, които използваме при почистването на дома си, ни разболяват бавно, но сигурно. Те се смятат за една от най-силните отрови, оказващи влияние върху човешкото здраве. Ежедневната им употреба води до натрупване на токсини в организма, които докарват неприятни и понякога смъртоносни болести.

Фаст фууд

Често предизвиквани реакции, дължащи се на тяхната употреба, са алергии, тежки дихателни проблеми и астма. Най – сигурният метод да избегнем отровите и да запазим здравето е захвърлянето на изкуствените химически препарати. За почистване спокойно могат да се използват оцет, сода, лимонов сок и вода.

Бързо хранене – Последствията от този начин на хранене будят общественото недоволство отдавна. Днес, притиснати от него, тези вериги магазини включват в менюто си различни здравословни менюта. Въпреки това енергийните бомби все още са на дневен ред и унищожават здравето на консуматорите им. Най-честите последици от редовната консумация на продукти от фаст фууд са затлъстяване и сърдечни атаки.

Захар - Захарта, колкото сладка и вкусна да е тя, е една от най-големите отрови в нашето ежедневие. Употребата и води до рязко спадане на глюкозата в кръвта, увеличаване риска от затлъстяване, диабет и сърдечно-съдови заболявания, влияе негативно на имунната система и т.н.т.

Захар

Химически вещества – Тези субстанции изключително щедро се използват като добавки към храната, която предлагат на пазара. Това са изкуствените подсладители, изкуствените ароматизатори и изкуствените оцветители. Те са чиста проба отрова, която ние предоставяне на организма си.

Електронен смог – Хилядите електронни приспособления, които използваме ежедневно, образуват определено електромагнитно поле. Смята се, че около 30 % от болестите в нашето ежедневие се причиняват именно от това електромагнитно замърсяване. Трябва да се има предвид, че в тази група освен компютри и мобилните телефони влизат и микровълновата печка, телевизорът, хладилникът и др.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати