Акупресурни точки

Акупресурa
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Акупресурата се състои в това да осъществяваме натиск върху определени точки, които са част от меридианните пътища – те се намират по протежение на цялото ни тяло. Всеки меридиан е съставен от енергийни точки, които всъщност отговарят за органи в тялото. Когато натискаме определени точки от тялото, всъщност регулираме енергийни центрове.

Акупресурата може да се използва за лечение на много неразположения. Става дума за главоболие, запек, диария, депресивни състояния, хронична умора, болки в ставите или мускулите, чувство на тревога, лош сън и др.

Подобни масажи не се препоръчват на хора, които страдат от разширени вени, както и на бременни жени. Важно е също, когато правите масажа, да масажирате точките с възглавничките на палеца си и да спазвате определен ритъм. Освен това всяко следващо масажиране на определената точка е през 4 секунди.

Акупресурни точки

- При главоболие масажирайте вдлъбнатината, която е точно под ушната мида – масажът да е продължи около 3 минути. Главоболието може да бъде повлияно ако масажирате и слепоочията си (намират се от двете страни на главата на около 2 см зад очите). Правете масаж едновременно на двете слепоочия, като завъртате обратно на часовниковата стрелка. Може да опитате да облекчите главоболието си и като правите масаж на месестата част на вашата длан – точно между палеца и показалеца.

- При напрежение и нервност правете масаж на ръката си – на около 3 пръста над дланта се намира точката, която трябва да масажирате.

- При болезнена менструация – масажирайте ямката, която се образува между първия и втория пръст на крака. Това е мястото, където двете кости се сливат.

Точки по тялото

- Простуда – ако усетите болки в гърлото, започнете да масажирате външната част на палеца на ръката – на 3 мм от нокътя. Първо масажирайте лявата, а после дясната ръка.

- При хрема масажирайте със средните си пръсти едновременно встрани от ноздрите, точно в края им.

- Метеоризъм – при метеоризъм трябва да масажирате точката, която се намира на долния външен ъгъл на нокътя на палеца на крака ви; масажът правете едновременно и на двата крака.

- Умора – свийте пръстите на крака си, по този начин ще се образува ямка, която трябва да масажирате в седнало положение. Трябва да масажирате и двете стъпала последователно.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати