Изпотяване и болки в ранна бременност

Проблеми при бременност

Изпотяването по време на бременност е съвсем нормално. То започва около 7-ма или 8-ма гестационна седмица и продължава до края на бременността. По време на втория триместър изпотяването намалява, но това не е общовалидно правило. Колкото и да намалее, си остава част от неприятните усещания на бъдещата майка до края на бременността. Основната причина за обилното изпотяване при бременните са хормоните, чиито нива непрекъснато се променят.

Относно болките при бременност – дискомфорт в областта на корема може да бъде нещо съвсем безобидно, но може да подсказва и за сериозен проблем. В случай, че болката, която изпитвате, е продължителна и силна, най-добре посетите лекар, за да се уверите, че всичко е наред.

Често бременните между първи и трети месец страдат от главоболие. Причините за него обикновено не са опасни за плода и майката. Болката в гърба също е често срещана при бременните, както и болката в гърдите – около половината от бъдещите майки се оплакват от това. В началото проблемът започва ниско долу, а по-късно се появява болка чак до раменете.

Бременни

Има няколко основни причини, които могат да причинят дискомфорт в областта на корема, но само специалист може да ви каже кое всъщност причинява вашата болка. Ако дискомфортът, който изпитвате, е придружен с други усещания и проблеми, не се бавете и посетете лекар.

- Възможно е болката в корема да е знак за спонтанен аборт. Обикновено преди болката се появява кървене.

- Преждевременно раждане

- Извънматочна бременност – обикновено болката при този проблем се усеща в корема и областта на таза и често е съпроводена с кървене.

- Отлепване на плацентата

- Инфекция на пикочните пътища – всяка бременна жена е много силно податлива на инфекции на пикочните пътища. Ако вашата болка се дължи на това, вероятно изпитвате дискомфорт по време на уриниране. Понякога болката е усещана около срамната кост.

Прегледи за бременни

- Прееклампсия – силната болка в горната част на корема е само един от симптомите. Към него се включват още подуване на лицето, както и на крайниците, главоболие, повръщане и пр.

Други причини за болка в областта на корема при бременна жена могат да бъдат – запушване на червата, болест на жлъчен мехур, хранително отравяне, някакъв стомашен вирус, апендицит, камъни в бъбреците, панкреатит и др.

Има и безобидни причини за болката в корема по време на бременност. Често пъти тя е причинена от запек, стомашни газове, както и контракции Бракстън Хикс. Тези контракции могат да се появят около 4 – 5 месец. За да се опитате да повлияете на болката, можете да пиете повече течности, да си вземете топъл душ, да полежите в удобна за вас поза.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Севи
Севи
26.03.2015 01:41
Бремена съм на около месец след седмица имам час при лекар. Имам болка в горната част на корема пиносима е но все пак си е болка придружена от газове и подуване. Трябва ли да се орутеснявам и бих ли могла да направя нещо зада се окрити тази болка докато доиде време за лекарски преглед
16
0