Чудодейното растение Кава Кава лекува рак?

Кава кава

Тревогата и стресът изключително много пречат на нормалния начин на живот. Много често хората не успяват да се справят с тези състояния и им се налага да прибягват до някакви лекарства. Освен традиционната медицина, която може да ни помогне, добре е да се опитаме да си помогнем и с някакви природни средства.

В народната медицина има много билки, които действат успокояващо и могат лесно да премахнат стреса – жълт кантарион, мента, босилек, пасифлора и др. Макар да ни се струва, че е нещо нормално човек да има тревоги и притеснения, не бива да се подценява фактът, че тези притеснения могат да ни доведат много сериозен здравословен проблем.

За никого не е тайна, че стресът е една от основните причини за раковите заболявания. Ако доскоро това са били само догадки, изследване доказва, че стресът наистина може да бъде обвинен за онкологичните заболявания.

Учени от САЩ и Китай доказват, че дългото излагане на стрес може да предизвика трансформация на здрави клетки в туморни. Учените направили проучването са категорични, че премахването на тревожността и стреса може да забави значително и дори да спре развитието на онкологични заболявания.

Кава кава е полинезийска билка, която има силно успокояващ ефект и помага при тревожност и стрес. Изследванията, които са правени, са установили, че коренът на кава е също толкова ефективен при умерена степен на тревожност, както и някои от лекарствата, които лекарите ни изписват – Валиум, Ксанакс и др.

Кава-кава

Защо да предпочетем тази билка пред изпитаните вече лекарства?

Отговорът е съвсем ясен - за разлика от лекарствата, коренът от кава кава няма странични ефекти, нито може да доведе до пристрастяване. Преди време се смяташе, че кава-кава може да навреди сериозно на бъбреците. В Мелбърн беше проведено изследване, което доказва, че растението се понася много добре от организма.

Изследвания доказват, че продължителното пиене на таблетки, в които има корен от кава, влияят положително на психиката на човек. При някои жени, които са употребявали екстракт от растението, се наблюдава покачване на либидото.

Специалисти са направили изследване, в което са участвали 75 човека. Проучването е продължило два месеца. Всички участващи са имали генерализирано тревожно разстройство. Всички били разделени на две групи, като на едната са давани кава-кава, а на другата група – плацебо.

Стрес

След края на изследването резултатите показват, че в групата, в която са лекувани с кава-кава, имат много занижени нива на тревожност. Кава-кава или още полинезийски пипер, омайващ пипер расте на остров Нова Гвинея. Тази билка е лек за местните племена от древни времена.

Употребата му не е препоръчително по време на бременност или кърмене. Също не е добра идея да се пие заедно с алкохол, антидепресанти. Трябва да се избягва и от хора, които имат чернодробни заболявания.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати