ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Имунизациите - за и против

Имунизациите - за и против

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k476
Имунизации
Регулируем колан за изправяне на стойката
Препоръчано за теб:
Регулируем колан за изправяне на стойката
34.00 лв.
Виж ››

Имунизациите са нещо избираемо, но като че ли всеки ги приема като задължителни. Те ни предпазват от много болести, които преди десетилетия са отнемали живота на хиляди. Въпросът е обаче дали тази им ефективност оправдава рисковете, които вървят паралелно с тях.

Скептиците относно ваксините и имунизациите казват, че те са последната защита на модерната медицина. Имунизациите са главното оправдание на всеобщата „гениалност“ на съвременната медицина.

Когато се отнася до нещо толкова сериозно, колкото е изкуственото вкарване на определени консистенции в тялото, е важно човек да може да направи добър избор. За да бъде направен той обаче трябва да си наясно с всичко. А много от нещата относно ваксинациите и имунизациите са добре скалъпени лъжи.

Учените твърдят, че всеобщият спад на заболяванията се дължи на ваксините. Това не е така. Спадът на заболяванията се дължи на подобрените условия за живот - по-чистата вода, модерните канализации, по-прясната храна, намаляването на бедността и др.

Всички ваксини са опасни, различава се само степента. Те карат човешката имунна система да участва в процес, който има тенденция да компрометира имунитет му. В действителност могат да причинят заболяване, именно от което би трябвало да предпазят.

Когато една ваксина подтисне външните симптоми на едно заболяване като дребна шарка, всеки смята, че ваксината е успешна. Под повърхността обаче тя може да увреди самата имунна система. И ако тя причини други заболявания, например менингит, този факт се замаскирва. Връзката между двете неща е немислима, но реална.

Ваксини

Създаването на имунизациите и ваксините става в лаборатории. А в една лаборатория, както на всяко друго място, стават грешки. Замърсявания стават постоянно и във всяка една ваксина се получават всички видове остатъци от експерименти.

Така например във ваксината против дребна шарка Rimavex се откриват различни пилешки вируси; в полиоваксината се открива акантамеби, т.нар. „мозъкоядящи“ бактерии; маймунски цитомегаловирус в полиоваксината; маймунски пенест вирус във ваксината против ротавируси; вируси от птичи ракови клетки във ваксината против MMR и т.н.

Изчислявайки вредата от всички замърсители, които не следва да участват в състава на самата ваксина, ползите ѝ просто не важат. Много хора не знаят например и факта, че някои полиоваксини, ваксини против аденовируси, против рубеола, хепатит А и дребна шарка са направени от недоразвита човешка тъкан от човешки ембрион.

Когато се подлагате на определена имунизация и ваксинация, най-добре предварително се запознайте с нейното съдържание. Ако дори най-малкото нещо не ви вдъхва доверие, просто откажете. Никой не може да ви отнеме това право.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
discover
discover
27.11.2013 19:22
Благодаря!
0
0
Stefan
Stefan
27.11.2013 00:03
Поради "задължителните " ваксини дъщеря ми няма да учи в БГ училище и напусна страната завинаги ! Нищо че сме подписали ХАРТА НА ОСНОВНИТЕ ПРАВА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ : Член 3

Право на неприкосновеност на личността

1. Всеки има право на физическа и психическа неприкосновеност.

2. В областта на медицината и на биологията трябва да бъдат зачитани по-специално:

а) свободното и информирано съгласие на заинтересованото лице при определени със закон условия и ред;
ВАКСИНИТЕ СА И В ПРОТИВОРЕЧИЕ СЪС ЗАКОНА ЗА НАРОДНОТО ЗДРАВЕ :Чл. 94. Пациентът е длъжен:

1. да се грижи за собственото си здраве;

2. да не уврежда здравето на другите;
ДА АМА НЕ ! НИЩО ЧЕ ЛЕКАРИТЕ В ЕДНА КАВКАЗКА ДЪРЖАВА КАТЕГОРИЧНО ЗАБРАНЯВАТ ДА Й СЕ ПОСТАВЯТ ВАКСИНИ ! ТУК Е БУЛГАРИСТАН !!!!!!
0
1
discover
discover
26.11.2013 23:13
Бихте ли дали някаква информация относно ваксините против тетанус и дифтерия?
1
0
Христина
Христина
27.11.2013 17:50
Може да посетите групата във FB - За и Против Задължителните ваксини. Там има достатъчно информация от компетентни лица, повечето, от които са медици. Както и лични истории на пострадали от ваксини хора. Може да зададете въпроса си за тетанус и дифтерия там. Със сигурност ще получите ценна информация.
2
1