Смарт сутиен разпознава стреса

Сутиен

Технологиите се развиват непрекъснато и заради това много често ставаме свидетели на най-различни открития, включително и такива, които ни се струват твърде далечни и странни.

Наред със странните изобретения има и такива, които будят голям интерес у потребителите и всъщност се оказват наистина полезни. Майкрософт създаде смарт сутиен – той може да открива стреса и да ви съобщава за него, твърдят изобретателите.

В новия сутиен има вградени електро-дермални сензори, жироскоп, акселерометър, ЕКГ, а изобретението следи каква е активността на сърцето и кожата. По този начин той разпознава и различните настроения, които изпитва дамата, която го носи.

Целта на специалистите, които създават този продукт била да се измисли технология, която може да помогне за предотвратяване на натрупания стрес.

Информацията, която се получава от сутиена се изпраща до смартфон. Става дума за специално приложение на смартфона, което ще ни дава сигнал и ще предупреждава – тогава, когато можем да прекалим с храната заради многото бушуващи емоции.

Слагане на Сутиен

Изследователите са убедени, че този нов „умен“ сутиен е изключително изобретение и ще бъде истински полезен, защото чрез него може да се направи електрокардиоргама, която е възможно най-близо до сърцето.

Специалистите споделят, че далеч по-трудна оказва задачата да се създаде подобно бельо и за мъже, тъй като сензорите в него ще бъдат доста далеч от сърцето.

Тестовете на новия продукт са продължили 4 дни – 6 часа дневно. Сензорите, които се намират в дамското бельо имат нужда от зареждане на всеки 3 до 4 часа, напомнят изобретателите.

Технологията, която може да бъде облечена е използвана много за следене на здравословно състояние. Преди време на пазара беше пуснат друг вид сутиен, който се грижи за нас като ни напомня, че трябва редовно да ходим на преглед за рак на гърдата.

Той се свързва със социалната мрежа Туитър всеки път, когато се разкопчае. Изследователите на т.нар туитър-сутиен, твърдят, че целта му е да насърчава жените по-често да посещават специалист, за да са сигурни, че са здрави.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати