Домашно тонизиране с кална баня

Домашно тонизиране с кална баня

Лечебните свойства на глината са познати още от древността. Тя е естествен минерал, в чийто състав влизат основно дребно смляни алуминиеви силикати.

Глината е богата на минерали, които се усвояват лесно от кожата и оказват тонизиращ и възстановителен ефект върху тялото.

Домашно тонизиране с кална баня

Едновременно с това калта извлича вредните вещества от тялото на повърхността на кожата, където те буквално биват измити при къпане.

Глината съществува в природада в различни цветове, в зависимост от наличието на някои минерали в нея.

Най-широко използвана в козметичната индустрия е зелената глина, защото има най-силни лечебни свойства.

В червената глина има високо съдържание на желязо, което я прави полезна при анемия и умора.

Бялата глина създава мек ефект и е подходяща за хора с чувствителна кожа и деца.

Жълта глина често се препоръчва при заболявания на ставите и кожата, както и умора

Розовата глина в действителност е смес от бяла и червена и оказва вълфебен ефект ако имате суха или свръхчувствителна кожа.

Така че ако искате да тонизирате организма и да разкарате токсините в него, може в домажни условия да си направите кална баня.

Всичко, от което се нуждаете, е пакет глина, който да разбъркате с малко вода и след това да намажете тялото. Оставете калта да изсъхне и след това я отмийте с помощта на мека гъба.

А за да е пълна релаксацията ви, след банята изпийте билков чай от щипка репей, глухарче, червена детелина, коприва и бял равнец. Тези билки стимулират отделителната функция на кожата, черния дроб, бъбреците и червата. Така допълнително ще се избавите от токсините, натрупани в тялото.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати