Антибиотиците са безумие! От тях се гъбясва!

Антибиотици

Хомеопатът д-р Атанас Михайлов твърди, че използването на антибиотични препарати е чисто безумие. Най-малкото, което могат да доведат, е поява на гъбички.

В последните години утвърдени лекари масово отричат използването на антибиотици. Те дават съвети как да се предпазим от идващия грип с методите на българската народна медицина. Грипната епидемия стана факт не само в някои части, а из цялата страна.

Доктор Михайлов съветва да се следват поне 5 показателя преди да се реши дали да се приема антибиотик. Най-важният от тях е да се докаже, че причинителят на заболяването е бацил. Освен това е задължително да се установи и към какъв антибиотик е чувствителен човек.

Приемайки антибиотици, те започва да унищожават не само вредоносните, но и полезните бактерии, които противодействат на вирусите. Поради това за предпазване от заболяване е нужно укрепване на имунната система.

Грип

Специалистите поясняват, че най-често се разболяваме, когато стане тъмно. В този период имунната система отслабва. Студът сам по себе си няма как да разболява. Имунната система отслабва още и при недоспиване, стрес и неправилно хранене.

Съветът е да се приемат свежи сокове. Най-добри са тези от моркови, защото съдържат каротин. Тези от портокал или грейпфрут пък имат високи съдържания на витамин С. От друга страна са билките - мента и жълт кантарион са с доказани антибактериални и антиоксидантни свойства.

Освен това имат противодепресиращо действие и подсилват имунната система. Също така е добре да се пие маточина, защото тя успокоява.

Антибиотик

Друго средства за повишаване на имунитета, е сауната. За повишаване температурата на тялото са подходящи още горещите вани. Важни са и контрастните душове. Добре е да се редуват последователно обливане от по 30 секунди с топла и студена вода, като задължително трябва да се завърши със студената.

Подправките също могат да помогнат в борбата с грипа. Най-добри за това са джинджифил, черен пипер, дългият пипер и куркума. Движението пък е доказано средство за укрепване на имунната система.

Хомеопатията е средство за лечение, което може да се използва и в разгара на заболяването, твърдят специалисти.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати