Как да разберем дали имаме глисти

Глисти
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Глистите представляват паразитите, които живеят в тънките черва на човека и предизвикват нарушения в целия му организъм. Въпреки че диагнозата звучи доста страшно, при навременно установяване и лечение, проблемът лесно може да бъде решен.

Глистите могат да поразят всеки орган и система в човешкото тяло. За да установим дали сме жертва на това така страховито звучащо заболяване, е нужно да определим точните си симптоми.

Паразитите имат способността да мигрират в различни органи на човешкото тяло. Поради това пораженията от тях не са концентрирани.

И симптомите, които издават болестта, могат да бъдат различни, и да се появяват без връзка с цялостното здравословно състояние. Основните симптоми при наличието на глисти все пак са няколко.

На първо място са проблеми в храносмилателната система, изразени в загуба или настървен апетит, постоянно наличие на лош вкус в устата, повишено слюноотделяне, тежест в корема и позиви за повръщане, както и силни коремни болки.

Заболелите бързо губят тегло. В по-напредналите стадии може да се стигне до къркорене, колит, запушване на червата, разкъсване на чревната стена и развитието на тежък перитонит.

Болки в Корема

Наличието на глисти се свързва и с чест световъртеж, отпадналост, проблеми със съня и главоболие. Заразеният често има суха и/или влажна кашлица, хриповете, задухът и болките в гърдите.

Възможни са появата на обриви, сърбеж, лека анемия или завишени нива на еозинофилни левкоцити, уголемяване на лимфните възли, далака и черния дроб, болки в областта на пъпа.

При поява на някои или комбинация от изброените симптоми, най-добре е да потърсите лекарска помощ.

Бърз тест за наличието на глисти

Има и начин да установите дали страдате от глисти без да ходите на лекар. За целта ви е нужно парче прозрачно тиксо. Преди да легнете да спите, го залепете върху ануса. Ако на сутринта върху него забележите малки бели червейчета, то значи сте заразени.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
20.03.2018 20:00
Прочистване на организма от
паразити, гъбички и бактерии. При инфекции и възпаления в тялото! Препоръчвам го на всички. http://bit.ly/2z5wmic
0
0