Как да се гордеем с ослепителна усмивка

Как да се гордеем с ослепителна усмивка

Към обичайните ежедневни грижи за устата като миене на зъби, трябва да съблюдаваме каква храна приемаме.

За красива усмивка стоматолозите препоръчват да консумират повече пресни зеленчуци, зърнени храни и плодове като ябълки, круши, моркови, карфиол, краставици. Първо, тази храна е богата на фибри и от друга страна, докато я консумирате, тя почиства зъбите като четка за зъби.

Няма нужда да споменаваме, че захарните продукти съдържат рафинирана захар, която е вредна за зъбите и венците. Яжте храни, богати антиоксиданти - спанак, ягоди, нар. Избягвайте вкусотиите от типа "фаст фуудс", особено по-пикантните.

Специалистите посочват, че двеминутното миене на зъби с обикновена четка за зъби не може да постигне ефекта на почивстване, необходим, за да се гордеете с безупречна и здрава уста. Електрическите четки с въртящи се глави вършат по-добра работа.

2 минути е минималното време за почистване на зъбите, така че не се опитвайте да намалявате продължителността на процедурата.

По отношение на белотата на зъбите, трябва да бъдете много внимателни с агресивните продукти, които обещава много бързи резултати. Много внимателно прочетете инструкциите за използване на всеки избелващ продукт или просто направете процедурата при своя зъболекар.

На всеки шест месеца е желателно да посещавате заболекаря си за профилактични прегледи.

Избягвайте прекомерната консумация на тъмни напитки, които вредят на емайла - червено вино или кафе.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати