Как да се гордеем с ослепителна усмивка

Как да се гордеем с ослепителна усмивка
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Към обичайните ежедневни грижи за устата като миене на зъби, трябва да съблюдаваме каква храна приемаме.

За красива усмивка стоматолозите препоръчват да консумират повече пресни зеленчуци, зърнени храни и плодове като ябълки, круши, моркови, карфиол, краставици. Първо, тази храна е богата на фибри и от друга страна, докато я консумирате, тя почиства зъбите като четка за зъби.

Няма нужда да споменаваме, че захарните продукти съдържат рафинирана захар, която е вредна за зъбите и венците. Яжте храни, богати антиоксиданти - спанак, ягоди, нар. Избягвайте вкусотиите от типа "фаст фуудс", особено по-пикантните.

Специалистите посочват, че двеминутното миене на зъби с обикновена четка за зъби не може да постигне ефекта на почивстване, необходим, за да се гордеете с безупречна и здрава уста. Електрическите четки с въртящи се глави вършат по-добра работа.

2 минути е минималното време за почистване на зъбите, така че не се опитвайте да намалявате продължителността на процедурата.

По отношение на белотата на зъбите, трябва да бъдете много внимателни с агресивните продукти, които обещава много бързи резултати. Много внимателно прочетете инструкциите за използване на всеки избелващ продукт или просто направете процедурата при своя зъболекар.

На всеки шест месеца е желателно да посещавате заболекаря си за профилактични прегледи.

Избягвайте прекомерната консумация на тъмни напитки, които вредят на емайла - червено вино или кафе.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати