ezine.bg»Статии»Здраве»Лечение и Процедури»Ледът лекуват мигрена

Ледът лекуват мигрена

главоболие
Практичен Бeзĸoнтaĸтeн Tepмoмeтъp
Практичен аксесоар за вашия дом:
Практичен Бeзĸoнтaĸтeн Tepмoмeтъp
44.00 лв.
Виж ››

Мигрената засяга милиони хора в световен мащаб, като според проучвания жените са тези, които по-често страдат от постоянното главоболие.

Мигрената е заболяване, което може да се прояви както в ранна детска възраст, така и през тийнейджърските години или при възрастен човек.

Все още не е ясна каква е причината за мигрената, но все пак има установени някои фактори, които могат да предизвикат неприятното главоболие. Това са стрес, умора, притеснението, недоспиване, смяна на сезони, тютюнопушене, някои видове храни и др.

Все още не е възможно мигрената да бъде излекувана напълно, тъй като не са известни причинителите ѝ, но пък има начини да се облекчи болката.

Лед

Последната новост съдържа ледено студена течност в себе си, чрез която се охлажда мозъкът и болката изчезва. Изобретателите на устройството са убедени, че то може да помогне на хора, които страдат от тежко главоболие.

Според изследвания мигрената се задейства тогава, когато кръвоносните съдове в мозъка се разширят – новото устройство може да свие тези съдове до нормален размер заради ледената течност, която съдържа.

Новото изобретение ще бъде тествано върху хора и всеки път, когато участник има мигрена, ще бъде третиран с устройството. Времето, което е необходимо, за да даде резултат ледената течност, е двадесет минути – процедурата трябва да се извършва от лекар.

Сладолед

Чрез тънка тръбичка се вкарва ледена течност в носа на страдащия и когато течността попадне в носната кухина, се изпарява. По този начин тя спомага за по-нататъшното охлаждане на тъканите.

Голяма част от пациентите използват студ, топлина, натиск върху определени зони на главата, за да контролират симптомите и да намалят болката от мигрената, пише на страниците си вестник Daily Mail.

Авторите твърдят, че идеята за устройството е дошла от твърденията, че след консумация на студени храни главоболието може да бъде облекчено. Според различни доклади главоболието се премахва или поне намалява след консумация на сладолед.

Виж повече
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest