Ледът лекуват мигрена

главоболие

Мигрената засяга милиони хора в световен мащаб, като според проучвания жените са тези, които по-често страдат от постоянното главоболие.

Мигрената е заболяване, което може да се прояви както в ранна детска възраст, така и през тийнейджърските години или при възрастен човек.

Все още не е ясна каква е причината за мигрената, но все пак има установени някои фактори, които могат да предизвикат неприятното главоболие. Това са стрес, умора, притеснението, недоспиване, смяна на сезони, тютюнопушене, някои видове храни и др.

Все още не е възможно мигрената да бъде излекувана напълно, тъй като не са известни причинителите ѝ, но пък има начини да се облекчи болката.

Лед

Последната новост съдържа ледено студена течност в себе си, чрез която се охлажда мозъкът и болката изчезва. Изобретателите на устройството са убедени, че то може да помогне на хора, които страдат от тежко главоболие.

Според изследвания мигрената се задейства тогава, когато кръвоносните съдове в мозъка се разширят – новото устройство може да свие тези съдове до нормален размер заради ледената течност, която съдържа.

Новото изобретение ще бъде тествано върху хора и всеки път, когато участник има мигрена, ще бъде третиран с устройството. Времето, което е необходимо, за да даде резултат ледената течност, е двадесет минути – процедурата трябва да се извършва от лекар.

Сладолед

Чрез тънка тръбичка се вкарва ледена течност в носа на страдащия и когато течността попадне в носната кухина, се изпарява. По този начин тя спомага за по-нататъшното охлаждане на тъканите.

Голяма част от пациентите използват студ, топлина, натиск върху определени зони на главата, за да контролират симптомите и да намалят болката от мигрената, пише на страниците си вестник Daily Mail.

Авторите твърдят, че идеята за устройството е дошла от твърденията, че след консумация на студени храни главоболието може да бъде облекчено. Според различни доклади главоболието се премахва или поне намалява след консумация на сладолед.

Рейтинг

4.8
Общо 4 гласували
5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари