Седенето с кръстосани крака повишава кръвното

Кръстосани крака
Кутия за хапчета с отделения с нож за разрязване
Качество без компромис:
Кутия за хапчета с отделения с нож за разрязване
8.00 лв.
Виж ››

Ей Би Си съобщава, че продължителното стоене с кръстосани крака, може да повиши кръвното налягане. Според резултатите от ново проучване кръстосаните в коленете крака могат да увеличат систоличното кръвно налягане с около 7 процента, а диастоличното с 2 %.

Кардиологът от Кънектикът и автор на Големият холестеролен мит доктор Стивън Т. Синатра пояснява, че този навик води до натоварване на тазобедрената става. Кръстосването може също да предизвика събиране на кръв в краката, когато вените са свити.

Това от своя страна ще предразположи към възпалителни процеси на вените на долните крайници и съответно води до потенциален риск от образуване на тромби. Според д-р Синатра не бива да стоим с кръстосани крака повече от четвърт час. Освен това е хубаво да се раздвижваме на всеки тридесет минути.

Ако от чисто физическа гледна точка кръстосаните крака предизвикват здравословни проблеми, то според езика на тялото значението на кръстосването е по-различно. От значение е също дали мъж или жена кръстосва краката си.

Според индийското прана китайското чи и японското ки (жизнената енергия, която се грижи за тонуса ни) кръстосаните ръце или крака пречат на енергията да протича правилно. Съответно това ще навреди на общото ни състояние и тонус. Заради всичко това най-добре е, когато усетим, че кръстосваме краката си, да заставаме в нормална поза.

Кръвно

Според езика на тялото кръстосаните крака, също както и кръстосаните ръце, говорят за поставяне на бариера между вас и събеседникът ви.

Освен това разбиране съществуват и още две – според едното, когато жена си кръстоса краката, това засилва нейното магнетично излъчване. Ако краката си кръстосва мъж, това говори че господинът се чувства добре в своята кожа.

Резултатите от друго проучване сочат, че жените, които прекарват близо половината си ден в седнало положение, са изложени на по-висок риск от инфаркт.

Според информацията публикувана във вестник Сънди експрес няма никакво значение дали през остатъка на деня спортувате, рискът от инфаркт продължава да бъде висок.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати