Преборете лошия дъх в устата с треви

Преборете лошия дъх в устата с треви

Проблемът с лошия дъх, който не можете да преборите с 15-минутно четкане на зъбите, ще разрешите, ако наблегнете на точно определени храни, категорични са френски стоматолози.

Според тях съществуват две причини за неприятната миризма в устата - лоша хигиена на устната кухина и проблеми в стомашно-чревният тракт.

Ако сте в графата на тези, чийто дъх отблъсква околните, посегнете към някоя от следните храни:

1. Магданоз - той неутрализира неприятния дъх в устата, в това число и миризмата от цигарения дим.

Ако не успеете да намерите магданоз, въпреки, че в зеленчуковите магазини го предлагат през цялата година, работа ще ви свършат и кориандърът, ментата, евкалиптът, розмаринът и кардамонът.

За да се постигне най-добър ефект тези треви трябва по-дълго да се дъвчат или да се запарват като чай.

Преборете лошия дъх в устата с треви

2. Кисело мляко - колкото и странно да звучи, но ежедневната му употреба понижава нивото на водородния сулфат в устата, който често е причина за появата на лош дъх.

3. Плодове и зеленчучи, богати на целулоза - към тази категория спадат ябълките, морковите и целината. Те помагат за обилното слюноотделяне, което овлажнява устната кухина и отстранява най-дребните частици останала храна.

4. Храни с високо съдържание на витамин C - малините, къпините, цитрусовите плодове и дините съдържат витамин C в големи количества.

Той изгражда в устата среда, която е неблагоприятна за развитието на бактерии. Редовната консумация на витамин C е важна и за здравето на венците.

5. Дъвка - тя не може да ви спаси от неприятния дъх в устата, но може да го прикрие, като същевременно способства за обилното слюноотделяне, почистващо устната кухина.

При избора си на дъвка обаче се убедете, че тя не съдържа захар.

Виж повече

Рейтинг

4
Общо 5 гласували
5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари