Бразилската кола маска причинява вирусни инфекции

Гъбички

Епилацията може да причини силна вирусна инфекция, сочат резултати от ново френско проучване. Милиони жени по света епилират интимните си зони, но според учените, трябва да бъдат по-внимателни.

Особено с наближаването на лятото голяма част от жените посещават козметични салони, за да се отърват от космите по тялото си, включително и тези на триъгълника.

Всъщност дамите могат да избират между няколко варианта, като цената и болката, която ще изпитат, зависи именно от това колко косми искат да премахнат от интимната си зона.

Единият начин на обезкосмяване, който предлагат в козметичните салони, е традиционната кола маска на бикини зоната, при която се премахват космите именно в тази част.

Следващият вариант е разширена кола маска в бикини зоната – премахва се окосмяването няколко сантиметра след бикини линията.

Кола маска

Частичната бразилска кола маса се прави, като се отстраняват космите от слабините, дупето и срамните устни, но се оставя една единствена ивица. А пълната бразилска кола маска се прави, като се махат напълно космите от интимната зона.

Всеки човек усеща болката с различна сила, така че не може да се каже колко неприятно ще бъде усещането за вас. При всички случаи първите пъти, когато посетите салон, ще ви е по-неприятно и некомфортно, след това ще привикнете. Но освен неприятното усещане е възможно да се появят и други проблеми.

Учените предупреждават, че посещението на козметичните салони за правене на бразилска кола маска увеличава няколко пъти риска от инфекция. Раздразнението, което се получава след епилирането, предразполага към разпространяване на инфекцията.

Инфекцията може да се развие много лесно и бързо – при контакт със заразен предмет или в контакт с кожата на друг вече инфектиран човек. Учените предупреждават, че много по-често се заразяват младите момичета, които са в тийнейджърска възраст.

Специалистите смятат, че нарасналият брой на инфекциите през последните години се дължи на популярността, която е придобила срамната епилация сред пациентките. Проучването е направено в частна гинекологична клиника, която се намира в Ница, Франция.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати