ezine.bg»Статии»Здраве»Скъпоценните камъни лекуват като билки

Скъпоценните камъни лекуват като билки

Жана Г.Жана Г.
Новак
554243
Скъпоценните камъни лекуват като билки
Кутия за хапчета с отделения с нож за разрязване
Качество без компромис:
Кутия за хапчета с отделения с нож за разрязване
8.00 лв.
Виж ››

Полускъпоценните камъни са не само красиви, а и полезни за здравето, разкриват по гемология - наука за стойностните "стъкълца".

За да подейства камъкът още по-бързо, поставете го за 5 мин. в чаша с минерална вода и я изпийте. Пуснете го в бурканче с крем и се мажете.

Тигровото око пази от кражби. Арабите и древните гърци наричат топлокафявия камък "бодигард". Тигровото око пази и от наранявания, отнема и негативните енергии.

Помага при главоболие, мигрена, хормонални смущения, проблеми в бъбреците, черния и белия дроб. Отнема напрежението при психични травми.

Аквамаринът пък лекува очи. Този камък е пазител на брака, любовта и хармонията във всички древни култури. Аквамарин значи съзидание. Той помага и при гърлени болежки, настинки, стомашни неразположения, хрема, реализира мечти.

Кехлибарът, наречен още бернщайн, се носи като амулет срещу всички злини. Той магнетично привлича щастието. Ако системно се лъска с кърпа, силата му се увеличава.

Кехлибарът помага при алергии, обриви, ревматизъм. Ако бебокът си чеше венците с парче от него, зъбките му ще поникнат по-безболезнено.

Графитеночерният хематит от древността се смята за събрал в себе си силата на земята и божествената кръв. Той помага при всички болести на кръвта, вкл. "шуртящ" месечен цикъл. Смъква кръвното налягане, премахва импотентност.

Аметистът бори мигрената. Този камък отблъсква черната магия и предпазва от влечение към наркотици, придава яснота на съзнанието. Аметистът помага и при кожни проблеми, безсъние и имунна недостатъчност.

Скъпоценните камъни лекуват като билки

Тюркоазът е най-почитаният камък за американските индианци - мост към небето. Той помага при зъбобол, болести на гърлото и стомаха, заздравява костите. Ефикасен е при затруднения в общуването.

Планинският кристал чисти организма. Той е магически извор на сила, камък-пазител за древните римляни. Будистите го наричат "билет за просветлението".

Освен че е красив, увеличава силата на останалите камъни, когато се комбинира с тях. Незаменим е при наднормено тегло, стрес и неврози.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 4
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати