ezine.bg»Статии»Здраве»Целувката пази от кариеси

Целувката пази от кариеси

Целувката пази от кариеси

Целувката освен че носи удоволствие и наслада е и полезна, смятат американски експерти, които са изучили в големи подробности сексуално поведение и целувките по-специално.

Те стигнали до заключението, че макар да изглежда дреболия впиването на устни в устни повишава положителните емоции в душата, но също и подобрява здравето в буквален смисъл.

Целувката пази от кариеси

Например, когато целувките са мокри, се отделя сексуална слюнка, която е богата на калций и фосфор. Тя се противопоставя на развиването на пародонтоза и кариеси в устната кухина, категорични са експертите.

Друг неоспорим факт в полза на мляскането е, че при страстна целувка човек губи 12 калории, които, ако се съберат за една година, се получава, че се губи килограм наднормено тегло.

И не на последно място, по време на сливането на устните се забавя процеса на разпределяне на някои вредни химични съединения, участващи в процеса на стареене.

Благодарение на целуването кожата се изглажда и става по-еластична. Но ефект има след третата минута от старта на целуването.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати