Майорана срещу менструални болки

Менструални Болки

Болезнената менструация е често срещано състояние при жените – болката започва обикновено преди да настъпи менструацията и отшумява до 12–16 часа след това. Често пъти спазмите са толкова силни, че жените не могат да изпълняват всекидневните си задачи.

Смята се, че менструалното разстройство отминава след 25-годишна възраст. Някои специалисти твърдят, че болката започва да отшумява и след раждане. Менструалните болки често са придружени и с други неразположения, като гадене, болка в областта на кръста.

В случай, че сте в една по-зряла възраст и болките се появят изведнъж и до този момент не сте имали подобни оплаквания, може да става въпрос за някакъв по-сериозен проблем.

При всички положения, независимо на колко години сте, добре е да се обърнете към специалист, особено, ако болките са много силни.

Можете да се обърнете и към народната медицина, която, както добре знаете, може да ви помогне в голяма част от случаите на неразположение. При менструални болки можете да се доверите на майорана.

Майорана

Билката можете да използвате и за други болежки – подути стави, навяхвания, мускулни спазми. Маслото от майорана може да помогне и за успокояване на емоциите, при по-силен стрес, чувство на тревожност, силно препоръчвано е при хиперактивни хора.

Препоръчва се още при проблеми с храносмилателната система, при астма, бронхити и други неразположения. За да облекчите менструалните си болки, трябва да разполагате с масло от майорана – смесете около 1 с.л. масло от бадем с няколко капки масло от майорана.

След това разтрийте долната част на корема, както и кръста и след известно време ще усетите облекчение.

Друг вариант е да сложите десетина капки във вана и да постоите са кратко в нея. Ако желаете, можете да си приготвите горещ компрес с маслото.

При много силни спазми се препоръчва горещ компрес от следните три билки – сложете 3 капки масло от лайка, 4 капки масло от мускатен конски босилек и 4 капки от майорана. С компреса налагайте кръста и корема.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати