Аюрведа правила за зачеване

Аюрведа

Двойките с репродуктивни проблеми по света се увеличават. Някои специалисти „обвиняват“ за невъзможността двама души да си заченат бебе, стреса. Според други – основен виновник за това е късното създаване на семейство.

По-рано жените са имали поколение на доста по-крехка възраст, отбелязва различни учени. Днес преди всичко е кариерата, желанието за развитие, чак тогава идва и моментът за дете.

Специалистите напомнят още, че колкото повече изчакваме, толкова по-трудно ще стане зачеването – една жена на 25 може да забременее много по-лесно, отколкото дама на 35 или пък повече години.

Други фактори, които са нарочени за виновници по въпроса с безплодието при някои двойки, са умствената преумора, честото недоспиване, алкохол, цигари, консумацията на мазни и нездравословни храни и пр.

Медитация

Професор доктор Аджит Кулкарни е хомеопат от Индия и има практика над 22 години. Той обяснява, че Индия се използват три лечебни метода – това са аюрведа, хомеопатия и традиционната медицина. По думите на специалиста комбинацията между трите вида медицина може да бъде от помощ на всички двойки, които страдат от репродуктивни проблеми.

Хомеопатията например може да бъде много ефективна при премахване на стреса в организма, както и за премахване на тревожността, която също е основен виновник за неуспешно зачеване.

Доктор Кулкарни всъщност препоръчва специална програма по Аюрведа на всички жени, които желаят да станат майки. Програмата има сложното име Ваджакаранам - за да бъде успешна, тя трябва да бъда започната една година преди двойката да реши да има деца. Ваджакаранам се състои от шест точки, ето и кои са те:

- Задължителна промяна в начина на живот – спиране на алкохол и цигари. Желателно е също да започнете да се движите повече;

Здравословно хранене

- Диета – без хранене с нездравословни храни. Желателно е да се храните само у дома с храна, която сте си приготвили вие. В менюто ви трябва да има много свежи продукти;

- Ако е необходимо, да се приемат хомеопатични лекарства – това зависи от конкретната двойка и случай, споделя специалистът от Индия;

- Панчакарма - това означава пречистване на организма;

- В допълнение към всичко това, се препоръчва и йога, която ще допринесе за доброто ви състояние и ще ви отърве от стреса;

- Медитация – още една полезна практика и важна точка от плана за зачеване, смята специалистът от Индия.

За своите съпрузи дамите трябва да приготвят топло мляко с шафран – това е напитка на плодовитостта, разказва професор Кулкарни. Необходимо е в периода преди зачеването мъжете да я пият всеки ден.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати