Чипкането под душа може да е опасно

Чипкането под душа може да е опасно

Няма ли кой да уволни тези учени! Непрекъснато бълват новини за нови и нови изследвания, от които става ясно едно-единствено нещо: май че няма нищо полезно на този свят!

Ето поредното им заключение: къпането с душ може да бъде вредно за здравето на хората!

Би Би Си съобщи за новото проучване, според което слушалката в банята може да е развъдник на микроби. Тя предлага благоприятна среда за развитие на микобактерията Mycobacterium avium, която причиняваща респираторни заболявания.

Изчислено е, че някои душове спомагат концентрацията на болестотворната бактерия да е 100 пъти по-голяма, отколкото във водопроводната мрежа.

Слушалките, които са направени изцяло от метал по-трудно завъждат бактериите. Тези от пластмаса са обаче гостоприемна къща за тях.

Особено опасни се оказват душовете за хора с отслабена имунна система, за бременните или възрастните. Симптомите са отпадналост, суха кашлица, задъхване или умора.

Иначе за тези от вас, които пращите от здраве, чипкането е безвредно. За тези хора, които попадат в рисковите категории, учените съветват преди да ви облее водата, я оставете да тече поне една-две минути.

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ани
Ани
03.08.2013 03:22
Дрън дрън та пляс.
2
0