Лечебният ефект на конопеното въже

Конопено въже

Конопът е растение, познато на човечеството от древността. От тогава до днес са измислени какви ли не приложения на коноп, включващи производство на бои, хартия, банкноти, храна, строителни материали. Конопът взима участие дори в производството на биодизел и моторни екомасла.

Нашите предшественици са носели груби конопени ризи, чорапи, потури, калпаци, пояси, фустанели, сукмани и други. Макар това да звучи ужасяващо, тези хора са страдали много по-малко от съвременни заболявания. За тях остеопороза, артрозите, артритите, изкривяванията на гръбнака, шипове (остеофити) и неврит са били рядко срещани заболявания. Оказва се, че именно конопеното влакно е изиграло съществена роля в превенцията на тези болести.

Един от последните хитове в алтернативната медицина е конопеното въже. Конопеното въже се поставя върху болното място. Върху кожната повърхност на тялото се проецират лежащи в дълбочина нервно-съдови елементи и проекции на различни вътрешни органи. При дразненето им се задействат различни реакции с лечебен ефект. Докосването на конопеното въже до кожата има информационно, енергийно и биохимично въздействие.

Доказано е, че в областта на увредения орган се променя освен биохимизма, така и енергийното му поле. Чрез своите фини власинки, конопа “снема” излишното електричество и облекчава възпалението. Химичният състав на естествения коноп включва вещества, чието абсорбиране от кожата влияе обезболяващо посредством пряко въздействие на биохимичните процеси.

Лечебният ефект на конопеното въже

Броят на влакната на конопеното въже е съобразен с енергийните центрове (т.нар. чакри в източната медицина) и се намира в корелация с елементите на лотоса на Аза на съвременната психология. Начинът на изплитане осигурява регулиране енергийните потоци между човека и Космоса.

Допълнителната обработка, на която се подлага готовият продукт, засилва многократно неговия ефект и значително удължава действието му. Съществуват сведения, че хора, приложили конопеното въже дори и само веднъж, при следващото му използване усещат по-бързо и ефективно отшумяване на болката.

Лесно можем да стигнем до извода, че конопеното въже е безценно лечебно средство. И въпреки че не са известни странични ефекти от използването му, при чувствителна кожа е възможно няколкоминутно усещане за дискомфорт, което преминава бързо. Въжето не е подходящо единствено за използване върху открити рани, бенки и кожни образувания.

Рейтинг

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати