Без тестостерон тялото ни губи сили

Тестостерон
3 броя неопренови маски за многократна употреба-23%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя неопренови маски за многократна употреба
30.00 лв.
23.10 лв.
Виж ››

Обикновено човек не си задава въпроса защо е здрав, как може да спортува, без да се изморява и да будува, без да му се спи. Но идва момент, в който неочаквано усещаме, че физическата активност е непосилна за нас, не можем вече да поддържаме същата фигура, възстановяваме се по–дълго и трудно, уморяваме се по–лесно.

Много мъже си задават тези въпроси, докато осъзнаят че вече не са на двадесет.

Причината се оказва е намаляване нивото на тестостерон в кръвта. Той е стероиден полов хормон, който се отделя от тестисите при мъжете, в малко количество от яйчниците на жените, както и отчасти от надбъбречните жлези.

Умора

При мъжете той е в количество от 40 до 60 пъти повече за разлика от женския организъм. И при двата пола този хормон участва в регулирането на сексуалната активност, мускулната маса, за производството на еритроцити (червени кръвни клетки) и защитава организма от остеопороза (костите в тялото изтъняват и губят плътността си).

Много хора не осъзнават, че този хормон е от голямо значение за цялостното здраве на тялото. Проучвания доказват, че намаляването му при мъжете довежда до намалена мускулна плътност, обем и сила.

Тестостеронът също стимулира усвояването на складираните телесни мазнини, което не позволява да се натрупват излишни килограми и да бъде тялото във форма. В обратния случай се стига до затлъстяване (обезитас), депресия и болно сърце.

В такива случаи се наблюдава по–честа проява на заболявания от страна на сърдечносъдовата система, поява на диабет, остеопороза, заради това че нивото му намалява с възрастта.

Добавки

И понеже годините си минават, процесът е неизбежен. Тук вариантът е заместителна терапия с тестостеронови препарати, които обаче се приемат след консултация със специалист андролог.

С тези цели екип от учени в Кеймбридж, Масачузец изработват ефективна и безопасна хранителна добавка, наречена Test X 180, която подпомага тялото да повиши нивата на свободния тестостерон. Обикновено близо 2 % от общия тестостерон е свободен.

Хубавото е, че за продукта до момента не са известни някакви странични реакции и е с доказан ефект, като подобрява чувството за умора в кратки срокове, увеличава издържливостта на организма, човек се чувства по–бодър и активен.

Рейтинг

5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати