Екстрактът от маслинови листа надвива рака за две седмици

Екстрактът от маслинови листа надвива рака за две седмици

Учени са доказали, че екстрактът от листата на маслини съдържа фитохомикал, наречен олеуропеин, който унищожава раковите тумори за около две седмици.

Жителите на средиземноморските страни, които консумират двадесет пъти повече зехтин от американците, се разболяват от рак два пъти по-рядко. Оказва се също, че както самите маслини, така и листата притежават активни полифенолни свойства, които обаче намаляват при термична обработка.

Както знаем, зехтинът действа благотворно върху човешкия организъм. Той съдържа желязо, предпазва от развитие на язва, действа противовъзпалително и болкоуспокояващо.

Маслиновите листа обаче действат противовирусно, противотуморно, и противомикровно, показва изследване на група учени.

След като дълги години специалистите проучвали листата от маслини, те установили, че полезните им свойства се дължат именно на олеуропеина, съдържащ се в тях. Учените доказали, че екстрактът от маслинови листа възпрепятства разпространението на рака.

Първоначално специалистите смятали, че екстрактът от маслинови листа притежава свойството да „цери“ какви ли не болести. В последствие обаче се оказва, че той по-скоро унищожава бактериите и вирусите, виновни за заболяването. Екстрактът от маслини моментално обезврежда заболяването и спира развитието му, след което имунната система окончателно се преборва с болестта.

Екстрактът от маслинови листа надвива рака за две седмици

Едни от най-големите противотуморни постижения са посочени и от списание Biophysical Research Communications. Когато опитни мишки с развити тумори в телата приемали орално олеуропеин, той "обезвреждал" болестта за по-малко от две седмици. Това дава основание да се твърди, че олеуропеинът е мощен противотуморен фактор.

Екстрактът от маслини също така се оказва полезен и при много други заболявания. След изследвания, извършени в Медицинското училище на Нюйоркски университет, става ясно, че чудодейният екстракт действа благоприятно при инфекции като ХИВ.

Ползите от екстракта от маслинови листа са широко застъпени и в книгата на Мортън Уокър - Екстракт от маслинови листа. Екстрактът лекува настинки и грип, бори се успешно с ХИВ вируса, херпес и херпес зостер. Той също така помага при гъбични инфекции, хламидия и вирусни инфекции.

Рейтинг

5 0
4 5
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати