ezine.bg»Статии»Здраве»Негативните мисли увреждат здравето

Негативните мисли увреждат здравето

Негативни Мисли
Електрическа пила за пети с ролки
Препоръчано за теб:
Електрическа пила за пети с ролки
20.00 лв.
Виж ››

Колко често ви се е случвало след редица не особено приятни събития, да си помислите, че всичко неприятно се струпва на вашата глава? Често дори смятаме, че в момента, когато нещата около нас започват да се подреждат, се случва нещо неочаквано, което разваля изцяло плановете, които сме си правили.

А може би ви се е случвало приятел, с когото сте се уговорили да се видите, внезапно да отмени срещата. В главата ви веднага нахлуват мисли като – той не желае да се види с мен, не съм му приятна компания и пр.

Позитивното мислене е доказало своите предимства над негативните мисли. Човекът, обаче, е такова същество, при което често негативизма заема водеща позиция. Когато някой ви каже да мислите по положително, вие си казвате „С толкова проблеми на главата, как да мисля положително? “.

Всички тези негативни мисли, които постоянно се опитват да завладеят вниманието ни, трябва да бъдат премахнати или поне ограничавани. Ново изследване показва, че негативните разсъждения сериозно увреждат нашето здраве.

Проучването е направено от американски специалисти – според резултата хората, които имат проблем с доверието, са два пъти по-застрашени да развият деменция от останалите.

Тъга

Разбира се, специалистите са категорични, че са необходими още проучвания по тази тема. Учените потвърждават, че има връзка между цинизма и влошеното здравословно състояние, но за да бъдат напълно убедени в това, изследванията трябва да продължат в тази посока.

Проучването е направено с доброволци – над 1000 човека, като всички те са били на възраст над 70-годишна възраст.

Специалистите уточняват, че проучването всъщност е насочено към цинизмът, който постоянно ни подтиква да се съмняваме във всичко и всички и да мислим, че другите гонят само собствените си интереси, а не тези за благото на групата, информират от ВВС.

Доброволците са правили тест, на който е трябвало да отговорят дали страдат от деменция. Друго допитване пък трябвало да установи до каква степен тези хора са цинични. Изследователите са категорични, че и двата теста са достатъчно надеждни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
53
42
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати