Маргаринът убива интелекта

Маргарин

Маргаринът е продуктът, който убива интелекта, твърдят френски специалисти по хранене.

Тази истината е родена, както винаги, в хода на дълги експерименти. На всичкото отгоре най-пагубна е вредата от маргарина върху децата, които постоянно го приемат чрез храните.

В резултат на това се оказа, че те обикновено имат изключително ниска интелигентност.

Малчуганите, които редовно ядат маргарин на възраст от три и половина години, показват три процента по-лоши резултати от тези, които не използват маргарин.

Защо се случва това, учените не могат да кажат все още. Те предполагат, че виновни са така наречените трансмазнини в маргарина.

Те могат да доведат до лоша памет и метаболитни нарушения в организма на мъниците и не само на тях.

Деца

Маргаринът е изобретен през 1869 г. от френски химик. Той се явява заместител на скъпото и дефицитно заради чумната епидемия тогава масло.

Произходът на името е от гръцки и означава перла, защото в началото е бил твърд, бял и лъскав.

Той се е произвеждал от говежди мазнини, мляко и парченца овче и краве виме.

Постепенно за производството му са започнали да употребяват растителни и рибни масла.

С напредъка на химията започват да се слагат добавки, които подобряват вида, способността му да се маже и аромата му. А в наши дни сме свидетели как маргарини се рекламират като полезни за сърцето заради витаминните добавки, които са вложени в тях.

Рейтинг

5 2
4 4
3 0
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати