Бръшлян срещу бяло течение

Бръшлян
Защитна еко маска със сребърни йони - Медтекстил-20%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна еко маска със сребърни йони - Медтекстил
10.00 лв.
8.00 лв.
Виж ››

Бялото течение не бива да се възприема за нещо нормално, така че най-добре посетете лекар, който да ви каже каква е причината и как ще го лекувате.

Освен с традиционната медицина, можете да се избавите от бялото течение и с различни билки. Правете си промивки със следните билкови отвари:

Смесете в подходящ съд мащерка, босилек, лайка и смрадлика – от всички билки по 2 с.л. Разбъркайте всички билки, след което сложете на котлона тенджера с един литър вода.

След като водата кипне, сложете в нея 3 с.л. от сместа с билките, а после оставете сместа да възври отново и оставете 5 минути на котлона.

Когато минат петте минути, отдръпнете от котлона и оставете сместа да поизстине за половин час. Накрая прецедете и използвайте отварата, за да си правите промивки преди сън.

Бръшлянът също може да се използва за външни промивки против бяло течение. За целта трябва да си направите отвара – сложете 500 мл вода на котлона и след като заври, добавете към нея 1 с.л. сух листа от бръшлян.

Смрадлика

Оставете билката на котлона за пет минути, за да поври, после отдръпнете. С изстиналата отвара можете да си правите промивки. Имайте предвид, че бръшлянът, използван за вътрешна употреба, е отровен. Въпреки, че промивката се прави външно, добре е, все пак да се консултирате с гинеколог, преди да предприемете това лечение.

Промивка можете да правите и със смрадлика – сложете 2 литра вода в подходящ съд на котлона и към нея добавете около 50 г от билката.

След като заври, оставете сместа да поври около двадесет минути и после изключете. Оставете сместа да поизстине и я прецедете. Правете промивките два пъти на ден.

Последната рецепта е за отвара, която трябва да пиете три пъти дневно, задължително преди храна. Смесете мечо грозде, лайка, коприва и мащерка и сложете от всички билки равно количество.

Кипнете 500 мл вода на котлона и сложете в нея 2 с.л. от билките. След пет минути отдръпнете отварата от котлона и оставете билките да се киснат тридесет минути.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати