Котешка стъпка при гинекологични заболявания

Котешка Стъпка
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

При здравословни проблеми можем да се обърне за помощ към билките. Често пренебрегвани, те могат да решат проблеми, които обикновено решаваме с медикаменти.

Някои гинекологични заболявания също могат да бъдат лекувани с билки – хубаво е преди това да посетите лекар, тъй като трябва да сте сигурни, че се лекувате правилно.

Белият равнец е билка, която често е наричана женска. Причината се крие в това, че растението действа много добре и помага за различни заболявания на женската полова система.

Белият равнец помага при състояние на менструални болки, липса на менструация, маточни кръвотечение, ефикасна е дори при настъпване на менопауза. Баните с тази билка пък за особено ефикасни при бяло течение, възпалени яйчници и други гинекологични инфекции.

Бял Равнец

Друга ефикасна билка при гинекологични неразположения е жълтият кантарион. Отвара от билката се препоръчва при настъпване на климактериума, но специалистите предупреждават, че растението има и своите странични ефекти.

Смята се, че билката повлиява негативно върху плодовитостта и на двата пола, освен това отварата не бива да се консумира, ако билката е киснала по-дълго време от посоченото. Жълтият кантарион е добро средство за преборване на бялото течение.

Следващата билка, която е популярна с добрия ефект, който има върху гинекологични неразположения, е котешката стъпка. Съставките, които се съдържат в растението, влияят добре и на кръвоносната система, билката има и успокояващо действие.

Бяло Течение

Много често котешката стъпка се използва за лечение на женски заболявания, каквито са миома на матката, мастопатия на млечната жлеза.

Растението облекчава и възпалението на простатата при мъжете. Отварата от билката се прави с помощта на 1 с.л. котешка стъпка, която се залива с 400 мл вода. Оставете сместа да постои два часа и после приемайте по 150 мл четвърт час преди храна.

Специалистите предупреждават, че въпреки широкоспектърното действие, което има билката котешка стъпка, към нея трябва да се подхожда с повишено внимание.

Тази билка не бива да се консумира от хора в прединфарктно състояние, бременни или кърмещи жени, както и деца, които са под осем години. Преди употребата задължително потърсете съвет от фитотерапевт.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати