ezine.bg»Статии»Здраве»Внимание! Кремовете против бръчки докарват рак

Внимание! Кремовете против бръчки докарват рак

Внимание! Кремовете против бръчки докарват рак
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Кремовете, предназначени да изглаждат бръчките, могат да бъдат много опасни. Американски експерти сигнализират, че мазилата срещу стареене увеличават риска от рак.

Как се стига до това? Много от продукти, предназначени за изглаждане на бръчките, излющват защитния слой на кожата. По този начин тя става уязвима под въздействието на слънчевите лъчи.

Алфа хидрокси киселините (АХК), които се съдържат в популярните марки кремове, са "най-опасните козметични продукти на пазара". Това твърди д-р Сам Епстийн, почетен професор по екологична и професионална медицина от Университета на Илинойс и председател на американската Коалиция за предотвратяване на рака.

"Толкова много жени и дори някои мъже обилно мажат кожата си с тези кремове с наивната надежда, че ще остареят по-бавно", казва ученият.

В Америка върху кремовете срещу бръчки, съдържащи АХК, това е указано върху опаковките им. В много страни, като Великобритания например, това не е задължително.

Американското управление за контрол на храните и лекарствата В САЩ предупреждава потребителките, че активната съставка в кремовете против бръчки разрушава връхните слоеве на кожата. Причинява тежки изгаряния, отоци и болка, а също позволява в нея да навлизат други токсични продукти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати