ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Китайска огнена терапия

Китайска огнена терапия

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k190296
Китайска огнена терапия
Компактен комплект за спешна помощ - 18см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Компактен комплект за спешна помощ - 18см
23.00 лв.
Виж ››

Мъдрите китайски лечители са измислили нов начин за лекуване. Тамошен терапевт цери болен човек, като разлива алкохол върху него и го разпалва, информира АФП.

Този нов метод за лечение е наречен огнена терапия и според привържениците му помага при лошо храносмилане, стрес, безплодие и може да излекува дори коварните ракови заболявания. Огнената терапия е позната в Китай от хиляди години, но едва в последно време набра световна популярност.

Класическата медицина не може да намери сериозни доказателства, които да потвърдят, че огнената терапия е ефективна при редица болести, но този факт изобщо не притеснява лечителите, които я прилагат.

Терапията с огън е истинска революция в нашата история. Тя съчетава както китайска, така и западна медицина, заявява огненият терапевт Чанг Фенгао, който приема начинанието си напълно сериозно и дори се е захванал да обучава студенти в старо жилище в Пекин.

Китайска огнена терапия

Терапевтът взима близо петдесет долара на час терапия. Фенгао намазва гърба на болния със специална билкова смес и го покрива с кърпа. След това я залива с вода и 95 процентов спирт.

С този уникален метод могат да се избегнат дори хирургически манипулации, хвали се огненият терапевт.

Докато пациентът лежи по корем с добре намазан гръб, Чанг взема запалка и сини пламъци започват да се „разхождат“ по гръбначния стълб на болния.

Усещам топлината на огъня, но не и болка. Просто е топло, категоричен е 47-годишнен пациент, който получил мозъчен кръвоизлив и загубил част от паметта си, както и възможността да извършва някои движения.

Мисля, че огнената терапия е ефективна, добавя още мъжът.

Лечебната процедура е основана на китайските народни поверия, че човешкото здраве зависи от баланса между топлите и студените елементи в тялото.

Огънят се запалва в горната част на тялото, за да изгоним студа от него. С този метод съм излекувал много чуждестранни дипломати, заявява гордо Чанг.

Според терапевта лечението с огън не е популярно, тъй като повечето хора се страхуват прекалено много от пламъците.

Да, има пациенти, които са пострадали по време на процедурата, но това се случва, когато терапевтът не си е свършил правилно работата. Аз лично съм обучил хиляди студенти и досега не сме имали никакви инциденти, допълва Чанг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати