Изгонете стреса с водна медитация

Водна Медитация

Водната медитация е идеален начин да се освободите от напрежението и стреса. Водата пречиства организма и дава заряд на тялото, лекува и възвръща изгубената енергия.

Можете да започнете релаксиращата процедура, като приемете чаша вода. Настанете се добре и се отпуснете, докато я приемате. Усетете как водната сила навлиза в тялото ви постепенно. Нека тя се слее с вас и ви предаде от нейната влажност и хладина, нека ви докосне отвътре.

Опитайте се да си представите как водата преминава във всяка частица от вашето тяло. След това измийте ръцете си, напълнете шепите си с вода и измийте с тях лицето си. Позволете си да почувствате колко приятна и освежаваща е тя.

Ето, че идва моментът да пречистите цялото си тяло. За целта най-добре да използвате езеро или поток, но ако нямате възможност, можете да го направите с топъл душ или вана у дома.

Потапяйки се във водата, кажете на всяка част от тялото си, че трябва да бъде пречистена. Слейте се с водата и си представете как тя премахва всичко лошо от тялото ви и от вашия живот.

Сливайки се с водата, си помислете за положителните и негативните неща в живота си. Опитайте се да си представите различни ситуации отстрани и преценете къде бъркате и какво бихте променили.

Релаксация

Сетете се за всичко, от което бихте искали да се освободите като вредни навици, страхове, болести и дори черти от характера ви. Затворете очи и вижте как те преминават директно във водата и се отдалечават от вас. Нека в съзнанието ви се появи дъжд и водопад.

Кажете на глас всичко, което искате да ви съпътства в живота като хора, успешна кариера, красив дом, местата, които бихте посетили.

Говорете за мечтите и амбициите си, не се страхувайте да изречете и най-невероятните си желания. После си представете как всичко това се влива във вас заедно с водата от водопада. След това благодарете на майката Природа за раждането си и се изправете от водата.

Подсушете тялото си и се облечете с чисти дрехи. Накрая си напълнете пак чаша с вода и я приемете, мислейки си за водния кръговрат и вашето място в него. Скоро ще се почувствате добре, а с тази водна медитация ще изгодните стреса.

Виж повече

Рейтинг

4.4
Общо 5 гласували
5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари