ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Чаша топла вода сутрин гони 20 болести

Чаша топла вода сутрин гони 20 болести

Чаша топла вода сутрин гони 20 болести

Пиенето на чаша топла вода сутрин подобрява функциите на организма и му помага да се справи със здравословните проблеми. Това показват различни научни изследвания. Полезното действие на топлата вода сутрин на гладно отдавна е познато на японската медицина и се препоръчва.

Чаша топла и дори гореща вода помага при много болести. Смята, че методът е ефективен при главоболие, менструални смущения, болки в гърлото, очни проблеми, бъбречни заболявания, болки в тялото, артрит, астма, затлъстяване, стомашни болести, хипертония. Според някои източници, водата може да помогне дори при заболявания като диабет и рак.

Японците предлагат следния метод – сутрин, веднага след събуждане, да изпиете четири чаши по 160 мл топла вода. Едва след това можете да измиете зъбите си и да продължите с всичко останало, но после не бива да пиете нищо друго най-малко 45 минути.

След като закусите не бива да пиете течности поне два часа. Всъщност това с водата след храна се отнася не само за закуската. Японците препоръчват да не се пие вода след всяко хранене, тъй като течностите ще разредят соковете в храносмилателната система. Това пък ще затрудни работата на стомаха.

Чаша топла вода сутрин гони 20 болести

Ако започнете да правите тази процедура сутрин, вероятно ще ви е трудно да изпивате толкова голямо количество вода, още повече топла. Затова можете да започнете с по-малко вода, като постепенно да я увеличите до достигане на четири чаши по 160 мл.

Смята се, че резултатите от това пречистване с вода ще дойдат след различен период за различните заболявания. Ако страдате от хипертония или диабет, ще забележите подобрение след около месец, в случай, че имате гастрит, ще забележите разлика след само десет дни.

Въпреки, че този метод няма странични ефекти, освен честото ходене до тоалетната, желателно е да се консултирате със специалист преди да започнете да се лекувате с водата.

Лечението с вода може да бъде чудесен допълнителен начин за лечение, но не и основен, така че не спирайте медикаментите, които пиете за вашето заболяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
marin
marin
28.02.2015 22:47
Ili bira
2
0
Vasko
Vasko
21.12.2014 12:45
Мастика- да.
3
0