Риботерапия бори диабет и високо кръвно

Риба

Все по-голяма популярност придобива риботерапията или ихтиотерапията в Куба. Тя се предлага с цел възстановяване на организма и подобряване качеството на живот.

Смята се, че тези процедури могат да помогнат на болни от диабет, както и на страдащи от хипертония или депресивни състояния. Методът се оказва изключително полезен за хората, които живеят в старчески домове.

Екип от психолози, социолози и геронтолози са установили, че след превеждането на сеансите с риботерапия, болните вече нямат необходимост от активно приемане на психофармакологични препарати. Кръвното налягане и нивата на глюкоза в кръвта значително са намалели, посочват още специалистите от Куба.

Терапията всъщност е съчетание на цвета и движението на различни видове риби – това могат да бъдат гупи, златни рибки и др., заедно със звука на вълните.

По този начин могат да се подобрят подвижността на ставите и паметта. Кубинските учени са убедени, че за да се чувства човек добре, той трябва да бъде в пълна хармония с околната среда.

Друг вид терапия се развива в Китай – терапевти разливат алкохол върху пациентите си и ги разпалват, като твърдят, че по този начин се лекуват болести.

Диабет

Познатата като огнена терапия може да излекува много здравословни неразположения според нейните последователи. Става дума за проблеми като лошо храносмилане, стрес, дори безплодие и рак. Този метод е познат от хиляди години на китайците, но едва напоследък привлече вниманието на хората.

Според Чанг Фенгао, който всъщност обучава студенти на терапията, огнената терапия е революция в медицината и човешката история. Тя съчетава в себе си китайската и западната медицина. Чанг Фенгао обучава студентите в апартамент, като взима по 48 долара за един час терапия.

Фенгао признава, че има и доста наранени пациенти, които имат изгаряния по лицето и по тялото, но терапевтът е убеден, че причината се крие в лошото обучение. Той твърди, че е обучил десетки хиляди хора и до този момент не е имало инциденти с негови възпитаници.

Класическата медицина няма никакви доказателства, че тази доста опасна терапия е ефективна.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари