Най-здравословен живот водят футболистите

Футбол

Спортът винаги влияе добре на фигурата и на здравето, разбира се, а професионалните спортисти спазват доста строг режим, за да бъдат в достатъчно добра форма и да се представят добре.

Футболистите водят най-здравословен начин на живот, като след тях се нареждат свещениците и бюрократите. Това показват резултатите от ново проучване.

Анкетата е проведена в Испания, като половината хора, които са взели участие в нея, твърдят, че футболистите всъщност спазват много по-строг режим, за разлика от останалите спортисти.

70 на сто от анкетираните са убедени, че се грижат достатъчно добре за своето здраве. 2.8 на сто от тях обаче признават, че страдат от наднормени килограми.

Хоби

Според друго изследване, което е проведено от Центъра за спорт и здраве към университета в Копенхаген, тренирането на футбол два пъти седмично в продължение на половин година, ще понижи кръвното налягане. Освен това ритането на топка ще подобри сърдечната функция при господата, които страдат от хипертония и диабет тип 2.

Проучването показва, че пациенти, които страдат от този вид диабет и които играят футбол, понижават кръвната си захар и губят мастна тъкан с 20 на сто повече, отколкото хората в неактивната група.

Резултатите ясно показват, че заниманията с футбол могат да намалят опасността от развиване на сърдечно-съдови заболявания, сред които са инфаркт на миокарда и сърдечна недостатъчност.

Проучването показва още, че след неговия край значително е намаляла зависимостта на пациентите към антидиабетните и антихипертензивни лекарства. Специалистите са провели изследването с помощта на 21 мъже, които страдат от диабет тип 2 и 32 мъже, които имат хипертония.

Всички са били на възраст между 30 и 60 години. Тренировките по футбол са увеличили сърдечната честото и са подобрили общото здравословно състояние на господата.

Участниците дори споделят, че с всеки изминал ден се чувстват по-енергични. Ръководителят на проучването е Йенс Бангсбо, а данните от него са публикувани в скандинавско списание.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати