Главоболието през бременността крие рискове

Главоболие при Бременност

Наблюдението на бременността е сериозно изпитание за медицинските специалисти. Те трябва своевременно да преценяват и разграничават патологичните от физиологичните симптоми. Оказва се, че главоболието през време на бременността може да е много опасно.

От различни доклади се пояснява, че близо 90 % от главоболията, особено в началото на бременността са предизвикани от чувства на тревожност и стрес в ежедневието. И те обикновено отшумяват до третия месец.

Тук обаче остават 10 % от случаите, при които главоболието крие сериозни неврологични заболявания. Те се оказват и най-честата причина за фатален изход при тези жени.

По тази причина се апелира към всички медици, да регулират така прегледите, че те да профилактират такива усложнения. Измерването на артериалното налягане може да става и у дома, след стриктно проведено обучение, как правилно да се измерва кръвното налягане.

Д-р Ревел, специалист невролог обяснява, че главоболието може да се дължи на венозна тромбоза през бременността. Това е наличието на кръвен съсирек във венозната система, който може да запуши кръвоносен съд. Състоянието е много сериозно и е задължителна спешната консултация.

Бременна

Специалистът посочва, че жените с мигрена, са два пъти по-застрашени от развитие на прееклампсия през периода на бременността. Това е състояние, характеризиращо се с повишени стойности на артериалното налягане, което е причина за главоболието.

Също при изследване на урината на жената се откриват белтъчни молекули. Може да са налице и отоци, от задържани течности и други симптоми. Това състояние е показно за хоспитализация, за регулиране на артериалното налягане, провеждане на усилено белтъчна и безсолна диета.

Много е важно навременното улавяне на такива състояния, застрашаващи живота и здравето на бременната жена. Всички отклонения се отразяват и върху здравето на плода, затова всяко чувство на неразположение трябва да се споделя със здравните работници.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати