Виното при бременност уврежда ментално бебето

Вино бременност

Бременните жени могат да увредят психическото здраве на нероденото си детенце, ако консумират повече от четири чаши вино наведнъж, съобщават учени. Те предупреждават всички бъдещи майки, че дори това да се случи само веднъж през деветте месеца, може да представлява наистина сериозна опасност за бебето.

Всъщност вредата от алкохола при бременните жени е известна отдавна –консумирането на спиртни напитки може да увреди сериозно не само психиката, но и физическото състояние на децата. По време на деветте месеца не се препоръчва приемането на никакъв алкохол.

Резултатите от новото проучване показват, че е възможно да се появят проблеми като хиперактивност на по-късен етап от развитието на детето. Според учените не са изключени и проблеми като липса на концентрация, което ще донесе проблеми на детето в училище, както и в живота му след това.

Според данни от изследването 25 на сто от майките признават, че през деветте месеца са прекалявали с чашката най-малко един път. Голяма част от анкетираните дори твърдят, че си пийват спиртни напитки два пъти месечно.

Кафето, оказва се, също не е за предпочитане по време на деветте месеца. Според проучване само две кафета дневно могат да увредят бебето – съществува опасност плодът да развие левкемия. Това пише на своите страници вестник Дейли мейл.

Проучването е направено на базата на над 20 изследвания. Учените са категорични, че кафето по време на деветте месеца увеличава риска бебето да развие левкемия с 20 на 100. Ако майката пие две кафета дневно, опасността скача на 60 на 100. Според данните четири кофеинови напитки на ден (или повече) правят опасността цели 72 %.

Все пак специалистите смятат, че това не е достатъчно, за да бъде забранено на жените изобщо да употребяват кофеинови напитки по време на своята бременност. Според тях са необходими още допълнителни изследвания, преди да се предприеме подобна стъпка и кафето напълно да се изключи от менюто на бъдещите майки.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати