ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Ревността разболява

Ревността разболява

Тъга
Бял пластмасов кухненски стелаж с колелца - 56см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бял пластмасов кухненски стелаж с колелца - 56см
30.00 лв.
Виж ››

Ревнивите дами, които са по-раздразнителни и почти постоянно тревожни, са по-застрашени от Алцхаймер, за разлика от останалите жени. Това публикува вестник Дейли мейл.

Около 800 дами са взели участие в това изследване, като учените са ги проучвали на няколко етапа. Жените са изследвани при започването на 30-те си години, след това след навършване на 40 години и в началото на 50-те.

Специалистите са задавали и въпроси на жените. Някои от тези питания са били свързани със симптомите на невротизъм. Това най-често са ревността, силна раздразнителност, необяснима тревожност и чувство за вина, лесно изпадане в тъжни състояния.

Въпросите са били задавани на жените на около пет години. Проучването е продължило 38 години, като след неговия край, 153 от дамите са развили деменция, пише изданието.

Резултатите ясно показват, че жените, които имат най-високи резултати на тестовете за невротизъм, са предразположени към развитие на Алцхаймер.

Глупава жена

Учените поясняват, че това е възможно да се случи, ако дамите са били подлагани на стрес през дълъг период от време.

Най-голяма опасност от развитие на това заболяване имат друга група жени – това са невротични жени, които са интровертни и срамежливи. Това пише в медицинския журнал Neurology.

Според официалната статистика около 50 хиляди човека в България страдат от болестта на Алцхаймер.

Според някои специалисти стимулирането на мозъка може да помогне за предпазване от болестта, като учените подчертават, че стоенето пред компютър не може да бъде профилактика за заболяването.

Препоръчват се дейности като учене на чужд език, четене на книги, свирене на музикален инструмент, рисуване и др. Все още не са ясни причините за заболяването, но все пак има няколко рискови фактора, които учените посочват.

На първо място е остаряването – опасността от развитие на Алцхаймер след 65 години се увеличава. Друга причина е тютюнопушенето. Учените твърдят, че рискът за разболяване е по-висок при дамите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати