Чай от орлови нокти против грип

Орлови нокти

Билката орлови нокти е позната на човечеството от векове. Полезна за здравето на човека, тя подпомага нормалното функциониране на сърдечно – съдовата система. Тя повлиява добре и повишеното артериално налягане, коронарна болест на сърцето и други. Също намира приложение като диуретик със запичащ и с противовъзпалителен ефект.

Смята се още, че плодът на растението стимулира и улеснява оплодителните способности при хора с репродуктивни проблеми. Също регулира менструацията при жените, улеснява родовата дейност и стимулира кърмата.

Билката орлови нокти често се прилага под формата на топла напитка – чай, като така се смята, че запазва своите чудодейни качества. Подходяща е за всички възрасти, за всички сезони, като особено добре действа за охлаждане на тялото през летните горещини, както и по време на пътуване.

Последни открития в света на медицината предполагат, че чаят от орлови нокти е полезен и за лечението на грипния вирус А, който включва испанския и птичия грип.

Чай

Проучването на изследователи от Китай посочва билката като такава с антивирусна активност и с широк спектър на действие. Експертите смятат, че тези ѝ качества я правят още по-успешна в борбата с инфекциите, защото те често мутират, проявяват се в различни форми и стават трудни за лечение.

Учените откриват една определена молекула в орловия нокът, която инактивира вирусната генеза, независимо че отварата е минала през някаква термична обработка. Те провели изследването си върху мишки, при които установили, че приемът на билката орлов нокът повлиява грипната инфекция, включително и свинския грип (испанския грип).

Като заключение изследователите казват, че според тях орловият нокът може да се използва като вирусологичен пеницилин, спасявайки милиони човешки животи.

Целта на учените е в бъдещите изследвания да участват и хора, за да се докажат положителни ефект на билката при инфекциозни заболявания.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати