Къде напълняваме според хормоните, които не ни достигат

Напълняване
Пулсов оксиметър Yіmі Lіfе YМ101-42%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пулсов оксиметър Yіmі Lіfе YМ101
60.00 лв.
35.00 лв.
Виж ››

Не е тайна, че някои хормони, които не ни достигат в организма или са в прекалено голямо количество, са виновници за напълняването в определени части на тялото.

Мазнините не се натрупват равномерно и често само по напълняването може да разберете с при кой от хормоните ви има смущения. Това е така, защото хормоните имат свойството да контролират мазнините в тялото.

Нивата на хормоните са отговорни за формата на тялото, настроението и сексуалните ни пориви.

Трупане на мазнини в областта на ръцете и гърдите

Мазнини по ръцете

Ако трупате мазнини в тези области, означава, че имате ниски нива на тестостерон в организма. Мазнините в областта на ръцете и гърдите се свързват с недостатъчно мъжки хормони в тялото и най-вече на тестостерон.

За да повишите по естествен път нивата си на тестостерон, трябва да тренирате повече с тежести, да приемате повече витамин В, минералите цинк и магнезий, повече протеини и да се храните само със здравословни мазнини.

Трупане на мазнини в областта на ханша и раменете

Трупането на мазнини в тези две области означава, че имате повече инсулин в кръвта от нормалното. Познатите любовни дръжки например са често срещани при хората, които прекаляват със сладкото.

За да намалите инсулина в кръвта си, трябва да консумирате повече мазни риби и протеини и да избягвате захарните храни, за да няма резки възходи и падения в нивата ви на инсулин.

Трупане на мазнини в областта на корема

Мазнини по корема

Ако с лекота трупате мазнини в областта на корема, означава че имате проблем с кортизол. Кортизолът е хормонът на стреса и отговорен за трупането на килограми в тази област както при жените, така и при мъжете.

За да нормализирате нивата му, се изисква да водите по-спокоен начин на живот. Освен това трябва намалите до минимум захарните изделия и да консумирате повече храни, богати на витамин С и витамин В5.

Трупане на мазнини в областта на бедрата

За трупането на мазнини в областта на бедрата е виновен естроген и жените, които напълняват в тази област, имат проблеми с неговите нива.

За да ги стабилизирате, трябва да се консумират повече броколи, соя и добавки с витамини В6, В12 и фолиева киселина.

Рейтинг

5 4
4 1
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати