Стафидите в джин са лек за артрит

Стафиди

Ставните болки в повечето случаи са причинени от артрит. Неговите разновидности са над сто и са свързани под някаква форма с процеса на стареене. Една от най-болезнените форми е ревматоидният артрит, който се определя по-скоро като автоимунно заболяване.

Артритът е заболяване, което предизвиква възпаление на множество стави и на други части на тялото. Ревматоидният артрит засяга хора от всякакви възрасти и може да доведе до инвалидизация. Болките при него се появяват и изчезват, а причината за тях все още не е открита. Те са толкова интензивни, че затрудняват изпълнението и на най-простите ежедневни занимания.

Днес въпреки напредването на медицината лечение за ревматоидния артрит все още не е познато. Конвенционалното лечение обикновено включва комбинация от почивка, упражнения, предпазване на ставите, лекарства, а в някои случаи дори операция. Заболяването в много случаи налага търсенето на алтернатива за лечение в народната медицина.

Народната медицина предлага редица методи за справяне с болката и възпалението, предизвикани от артрита. Една от най-интересните от тях е рецептата със стафиди, киснати в джин.

Смята се, че практиката на накисване на жълти стафиди в джин за облекчаване на болка съществува от около 30 години. Други отбелязват, че тя е позната от столетия. А методът е изключително лесен.

Артрит

За приготвяне на рецептата са нужни жълти стафиди. Те се слагат в плитка купа и се заливат с джин, колкото да ги облее. Така се оставят на стайна температура около седмица, докато джинът се изпари. Пренасят се в стъклен буркан с капак.

При хора, страдащи от хронична болка, се препоръчва да приемат по 10 напоени с джин стафиди на ден. Да се съхраняват в хладилника. Облекчение се наблюдава в рамките на 1 до 8 седмици.

Облекчението на болката с този метод е сигурно. Много хора са почувствали подобрение чрез този домашен лек, а много други го изпробват ежедневно. Преди да пристъпите към прилагането му обаче, задължително се консултирайте с лекар.

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати